Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul şef Sorin Secară, a anunţat, vineri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de o femeie din localitatea bihoreană Sânmartin pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Valerica Sărăcuţ, administrator al firmei Uniomod Prest SRL Sânmartin, este acuzată că a înfiinţat în curtea vilei sale, într-o clădire separată, un punct de lucru pe care nu l-a declarat. Atelierul clandestin a fost descoperit joi de poliţiştii Serviciului de investigare a Fraudelor, într-o acţiune efectuată în comun cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, poliţişti ai Serviciului de Intervenţie Rapidă şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

"Echipele de poliţişti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa administratoarei unde au descoperit 16 persoane care confecţionau încălţăminte, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Persoanele lucrau în condiţii insalubre, chiar mizere, iar unii dintre ei au încercat să fugă la sosirea poliţiştilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Muncă la negru şi la Mişca

O acţiune similară s-a desfăşurat şi la o fabrică de confecţionare a încălţămintelor din comuna Chişlaz.

La sediul firmei Emmedi Impex SRL din satul Mişca poliţiştii au descoperit 13 persoane care desfăşurau activităţi de confecţionare încălţăminte, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

"Faţă de reprezentanţii legali ai societăţii vor fi efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de primire la muncă a mai mult de cinci persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.