Lipsa condiţiilor nu mai este o scuză! Orădenii care vor să dea burta jos prin alergare sau baschet se pot antrena de săptămâna aceasta în cele mai bune condiţii. Voinţă să fie...

Viceprimarul Florin Birta a prezentat joi, în teren, două investiţii în domeniul sportului, făcute de companiile orădene RCS&RDS şi Madrugada. Acestea vor fi donate săptămâna viitoare oraşului.

Pistă cu noctură

Operatorul de telefonie şi internet a amenajat în jurul terenurilor de tenis din Ioşia cea mai modernă pistă de alergare din zgură din tot judeţul. "Pista de alergare din pădurea Băile Felix se află într-o accentuată stare de degradare, iar despre cea de la Liceul cu Program Sportiv orădenii se plâng că, pe lângă că este foarte proastă, se mai şi plăteşte accesul", a spus Birta.

Cu o lungime de 640 metri şi o lăţime de circa doi metri, pista de alergare de la baza de tenis Ioşia are un sistem de drenaj care permite scurgerea apelor în 15 minute după ce a încetat ploaia şi este dotată cu un sistem de tip nocturnă.

"Ideea a fost ca pista să poată fi folosită şi seara, mai ales în timpul verii, când peste zi este foarte cald", a declarat Birta.

 Accesul pe pista de alergare se face gratuit. Programul de funcţionare este zilnic între orele 8 - 24. Pentru a evita distrugerea pistei, accesul cu bicicleta este interzis.

Investiţiile vor continua

În plus, în continuarea investiţiei deja făcute, RCS&RDS va amenaja la intrarea în baza sportivă circa 50 de locuri de parcare pentru orădenii care vin aici să facă sport sau să îşi aducă copii la tenis.

"Această investiţie este o dovadă că ne interesează viaţa comunităţii orădene, deoarece credem că acolo unde trăim, trebuie să facem şi ceva bun", a declarat Mircea Mihăilă, director zonal de vânzări în cadrul RCS&RDS.

Potrivit viceprimarului Florin Birta, investiţiile în zonă vor continua cu demolarea punctului termic de la intrarea în baza sportivă, plantarea a 100 de platani şi îngroparea liniilor de înaltă tensiune care trec pe deasupra terenurilor de tenis.

Teren care protejează genunchii

Nici iubitorii baschetului nu au fost uitaţi! Firma Madrugada a amenajat în Parcul Brătianu un teren de dimensiuni standard cu o suprafaţă de joc de 15 pe 28 metri, dotat cu instalaţie nocturnă, ce poate fi folosit inclusiv pentru meciurile oficiale! "Terenul de baschet este acoperit cu o suprafaţă de joc din polipropilenă autodrenantă în caz de precipitaţii. Suprafaţa de joc este realizată dintr-un material special, care ajută sportivii, atenuând impactul în cazul căderilor. În plus, aceasta protejează genunchii şi gheznele jucătorilor", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit reprezentantului Madrugada, Mircea Pişcoi, instalaţia de nocturnă a fost concepută în aşa fel încât să poată fi folosită inclusiv în competiţii oficiale.

"Iluminatul terenului este asigurat de 48 lămpi cu led ampasate pe opt stâlpi. În faza standard se aprind doar două lămpi pe fiecare stâlp, iar când au loc jocuri oficiale, şi este nevoie de mai multă lumină, se aprind toate lămpile", a spus Pişcoi.

În prezent, la terenul din Brătianu au loc lucrări de împrejmuire. "Iniţial terenul nu a fost îngrădit şi ne-am trezit că intră pe el tineri cu bicicletele şi riscă să îl distrugă", a explicat Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, în perioada următoare, în proximitatea parcului, în zona Bazinului Olimpic, urmează să se amenajeze noi locuri de parcare. În plus municipalitatea a făcut demersuri pentru preluarea ruinelor de lângă linia ferată în vederea mobilării amplasamentului cu locuri de parcare.