Bugetul oraşului face încasări pe ultima sută de metri. Directorul Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Beltechi, şi directorul Faist Mekatronic, Remus Cotuţ, au semnat, luni, contractul de vânzare-cumpărare a suprafeţei de teren de 24.000 metri pătraţi deţinute de firma spaniolă în parcul industrial Eurobusiness Parc din Şoseaua Borşului.

Actele au fost semnate după ce, în cursul aceleiaşi zile, compania spaniolă a virat în conturile AIO suma de 1.043.504 lei reprezentând contravaloarea terenului.

Firma Faist Mekatronic a finalizat în luna noiembrie prima etapă a lucrărilor din parcul industrial. Valoarea investiţiei realizate până acum este de 16 milioane de euro, constând în construcţia unei hale de producţie şi birouri, precum şi achiziţia de utilaje pentru procesul de producţie.

Compania va continua achiziţionarea de utilaje şi în 2012 astfel încât până la sfârşitul anului viitor valoarea totală a investiţiilor va ajunge la 25 milioane de euro. În prezent, SC Faist Mekatronic SA are 368 de angajaţi, urmând ca până la sfârşitul anului viitor numărul lor să ajungă la 450.

În etapa a doua a programului de dezvoltare asumat de firma spaniolă, în cursul anului 2013, Faist Mekatronic va investi în fabrica de Oradea alte şase milioane de euro, numărul de angajaţi urmând să crească astfel la 650.

Faist Mekatronic produce în Parcul Industrial Oradea echipamente şi componente pentru infrastructura de telecomunicaţii şi pentru industria auto. Producţia companiei se axează pe piese turnate din aluminiu, prelucrare mecanică de înaltă precizie şi tratamente de suprafaţă prin galvanizare şi pasivare.