Familia doctoriţei Elvira Nemeth, arestată preventiv în dosarul reţetelor false, a reclamat Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Camerei Deputaţilor faptul că măsura luată împotriva acesteia este un abuz şi încalcă drepturile copiiilor acesteia, gemeni de 6 luni pe care ea îi alăpta şi care acum sunt privaţi de îngrijirea maternă.

Sesizarea a fost înaintată, luni, parlamentarului bihorean Ioan Sorin Roman, secretarul organismului, care o va pune în discuţie în şedinţa de săptămâna viitoare a comisiei.

"Acuzaţiile care i se aduc medicului sunt grave, dar la luarea unei măsuri preventive ar trebui să existe prevederi legale care să nu contravină intereselor copilului. Săptămâna viitoare voi pune în discuţie această situaţie în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, să încercăm să găsim o soluţie legală pentru a evita în viitor astfel de cazuri", a declarat BIHOREANULUI parlamentarul.

Apărătorul medicului, avocatul Răzvan Doseanu, este de părere că măsura luată împotriva acesteia poate avea consecinţe grave pentru sănătatea celor doi copii. 

"Există dreptul statului de a reacţiona pentru a proteja ordinea publică, dar în astfel de situaţii, la dispunerea unei măsuri preventive trebuiesc avute în vedere şi circumstanţele personale ale inculpaţilor. Era alternativa arestului la domiciliu, a controlului judiciar, care nu ar fi prejudiciat interesul legitim al celor doi copii sugari. Este evident că aceştia au nevoie de îngrijirea mamei, iar prin faptul că sunt privaţi de acest drept, pot apărea consecinţe extrem de grave pentru sănătatea lor", susţine avocatul.

Doctoriţa Elvira Nemeth a fost arestată preventiv, vinerea trecută, la solicitarea procurorilor DIICOT Oradea, care o anchetează pentru evaziune fiscală, fraudă informatică şi fals intelectual, acuzând-o că, în calitate de medic de familie, ar fi emis 1639 de reţete false pe numele unor pacienţi aflaţi în evidenţa ei.

Citiţi despre frauda care a păgubit fondul asigurărilor naţionale de sănătate cu peste 3 milioane de lei în articolul: Reţete pentru fraudă: Medicii arestaţi pentru reţete fictive împărţeau prada frăţeşte cu farmaciile