Doi părinţi români din Bucureşti au fost amendaţi într-un oraş din Germania, la debarcarea din avion. Autorităţile nemţeşti i-au sancţionat pentru că şi-au luat copilul minor cu ei în călătorie, deşi el trebuia să fie la şcoală.

Povestea a fost publicată de site-ul Adevarul.ro, care citează presa germană, precizând că întâmplarea s-a petrecut pe aeroportul Allgäu, din oraşul Memmingen.

La debarcarea din avion, agenţii de poliţie au oprit familia şi au interogat părinţii, cerând informaţii despre scopul călătoriei şi motivul pentru care copilul lor este alături de ei, deşi potrivit programei şcolare, ar fi trebuit să fie la cursuri.

După mai multe verificări, autorităţile au considerat că părinţii români încalcă dreptul la şcolarizare obligatorie al copilului.

Poliţia germană a anunţat apoi autoritatea şcolară la care învață copilul în Bucureşti, iar unitatea va sesiza la rândul ei Primăria, care va stabili cuantumul amenzii.

Sursa citată mai notează că legea care pedepseşte acest gen de fapte există în România, dar nu este aplicată.

Potrivit legii, părinţii ai căror copii absentează nemotivat de la şcoală sunt pasibili de amenzi între 500 şi 5.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!