Marţi a avut loc la Judecătoria Oradea primul termen de judecată al procesului în care interlopul orădean Iuliu Kiss, cunoscut sub numele de Paprika, este judecat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă în urma accidentului pe care l-a provocat în urmă cu două luni, la intersecţia străzilor Meşteşugarilor cu Barcăului, soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două.

În cadrul dezbaterilor, avocatul victimelor, Mircea Ursuţa, a prezentat pretenţiile materiale şi civile ridicate de victimele supravieţuitoare, dar şi de părinţii respectiv fratele tinerei decedate.

"Solicităm despăgubiri materiale de 130.000 lei, cheltuieli de spitalizare şi tratament pentru victime şi despăgubiri morale în valoare totală de 2,6 milioane de euro. 500.000 de euro pentru fiecare dintre părinţii celor două sore, 400.000 euro pentru fratele tinerei care a murit, 700.000 pentru sora supravieţuitoare şi 500.000 euro pentru verişoara lor, rănită şi ea în accident", a declarat BIHOREANULUI avocatul Mircea Ursuţa.

De cealaltă parte, avocatul interlopului, Ionel Manole, a cerut restituirea dosarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru refacerea urmăririi penale, invocând nerespectarea dreptul la apărare al lui Kiss, căruia i-au fost respinse toate cererile şi probele propuse în favoarea sa. Solicitarea a fost respinsă, însă, de judecător.

Audiat în faţa instanţei, Iuliu Kiss şi-a recunoscut vina pentru producerea accidentului, faptul că a condus cu o viteză peste limita legală, însă a contestat valoarea alcoolemiei stabilită la circa o oră după accident, de 1,1 la mie grame alcool în sânge, cerând judecătorilor efectuarea unei expertize care să stabilească alcoolemia pe care a avut-o în momentul producerii accidentului.

De asemenea, Kiss a cerut şi o expertiză care să stabilească cu exactitate valoarea vitezei dar şi audierea unor martori în apărarea sa.

Judecătorii au amânat pentru două săptămâni soluţionarea cererilor formulate de Kiss, următorul termen de judecată al procesului urmând să se desfăşoare pe 30 august. Până atunci, Kiss rămâne încarcerat.

Iuliu Kiss a fost arestat, după ce, pe 11 iunie, un accident mortal la intersecţia dintre străzile Meşteşugarilor şi Barcăului, conducând cu o viteză aproximată de martori de 160 de kilometri pe oră. Aflat la volanul unui Mercedes de lux, Paprika nu a acordat prioritate unui Tico, în care se aflau trei tinere, şi a intrat din plin cu bolidul în cea de-a doua maşină.

O tânără în vârstă de 24 de ani, Adriana Jurcan, a murit pe loc, sora ei geamănă, Anca, a fost în comă, iar verişoara lor, Mihaela, a fost transportată la Cluj pentru operaţie. Între timp, victimele accidentului au fost externate, dar starea lor de sănătate este în continuare şubredă.