A fost nevoie de o conferinţă de presă susţinută luni de către directorul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, şi consilierul artistic Victoria Balint pentru a deveni public faptul că, după selecţia orădeană a emisiunii-concurs "Românii au talent", desfăşurată la începutul lunii, clădirea instituţiei a suferit daune provocate de spectatori.

"Ne cerem scuze că face conferinţa de presă în această sală mică (n.r. - de la mansarda Teatrului), dar foaierul şi sala de spectacole au intrat într-un program de curăţenie generală neprevăzut", a spus Vulcu.

Apoi, la întrebările jurnaliştilor, directorul Teatrului Regina Maria a dat şi câteva detalii, afirmând că după selecţia la "Românii au talent" s-a constatat că într-o toaletă a fost spart rezervorul unui WC, în sala de spectacole şi în foaier au existat scaune şi canapele pătate cu sucuri şi chiar distruse cu gumă de mestecat.

Întrebat cine va suporta paguba, despre care a precizat că încă nu a fost evaluată, Vulcu a spus că suma necesară reparaţiilor şi curăţeniei va fi asigurată de colegii de la Teatrul Szigligeti Szinhaz, a cărui conducere a închiriat sala în perioada de timp cât aceasta era programată pentru repetiţiile trupei maghiare.