Asociația S.O.S. Autism Bihor, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Progress Oradea și Primăria Municipiului Oradea, Asociația Județeană de Atletism Bihor, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor și Inspectoratul Școlar Județean Bihor organizează sâmbătă, 19 octombrie, în Parcul I.C. Brătianu din Oradea, cea de-a IV-a ediție a acțiunii caritabile „Alergăm împreună la FAPTE BUNE pentru AUTISM”.

Scopul evenimentului este de a strânge fonduri pentru susținerea cauzei Asociației SOS Autism Bihor, care oferă sprijin copiilor și tinerilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA).

Programul zilei include curse dedicate copiilor și adolescenților, precum și un cros OPEN pentru adulți. Începând cu ora 10, cei mai tineri participanți, cu vârste între 4 și 6 ani, vor da startul acestei zile speciale, iar competițiile vor continua pe grupe de vârstă până la crosul destinat adulților, programat la ora 12:40. De asemenea, la ora 14:20 va avea loc o ștafetă mixtă, care promite să aducă multă energie și entuziasm.

„Crosul Toamnei orădene” este deja un brand local administrat de Direcţia Judeţenă pentru Sport şi Tineret Bihor, fiind un eveniment de tradiţie cu mulţi ani în spate şi mii de participanţi bihoreni de toate vârstele.

Înscrierile pentru eveniment sunt deschise tuturor, indiferent de vârstă, și se pot face telefonic / WhatsApp la numerele: Karmen Chimerel - 0755-096.250 sau Simona Zlibuț - 0742-529.453.

Participanții vor fi recompensați cu diplome, medalii și alte surprize pentru implicarea lor.

„Suntem bucuroși să organizăm acest eveniment de solidaritate, un prilej de a sprijini Asociația SOS Autism Bihor și de a sărbători bucuria mișcării împreună, în natură. Este un proiect prin care comunitatea se mobilizează pentru o cauză nobilă”, a declarat Karmen Chimerel, președintele ACS Progress Oradea.

Alte modalităţi de participare

Pentru cei care vor să se implice, dar nu pot participa la eveniment, Simona Zlibuț, reprezentanta Asociației SOS Autism Bihor, îi încurajează să sprijine asociația prin alte modalități. „Puteți deveni voluntari, sponsoriza activitățile noastre sau dona financiar. De asemenea, se poate redirecționa 3.5% din impozitul pe venit pentru persoane fizice, sau 20% din impozitul pe profit pentru firme”, a precizat Simona Zlibuț. Mai multe detalii pot fi obţinute de pe www.autismbihor.ro.

Contul pentru donații este: IBAN RO55 RNCB 0032 0732 8002 0001 (BCR Oradea).

Asociația S.O.S. Autism Bihor este o organizație activă din 2007, implicată în sprijinirea copiilor și tinerilor cu TSA, oferind terapie de recuperare și integrare socială. Centrul de zi al asociației deservește 25 de beneficiari zilnic, cu ajutorul unei echipe de specialiști formate din psihologi, kinetoterapeuți și asistenți sociali.

„Vă invităm să fiți parte din această acțiune caritabilă și să ne sprijiniți în a aduce bucurie și suport persoanelor cu autism din comunitatea noastră. Împreună putem schimba vieți prin fapte bune! Pentru detalii suplimentare, vizitați pagina de Facebook ACS Progress Oradea sau pagina Asociația SOS Autism Bihor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!