Parcul nu e crâşmă! Grupul UDMR din Consiliul Local Oradea îşi doreşte adoptarea unui regulament restrictiv cu privire la organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi agrement din oraş. Proiectul acestuia va fi dezbătut public săptămâna viitoare.

"Legea 15 din 2016 prevede că este interzis fumatul în spaţiile de joacă. Noi ne-am gândit să cuprindem aceste prevederi şi în viitorul regulament. Dacă sunt fumător mă deplasez în afara spaţiului de joacă, de unde pot să văd copilul dacă chiar nu rezist o oră fără ţigară!", a spus consilierul local Kirei Melinda, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, grupul UDMR va cere menţionarea expresă în regulament a interdicţiei privind consumul de alcool, obligativitatea delimitării spaţiilor de joacă pentru a evita accesul animalelor de companie şi instalarea unor panouri de informare cu datele de contact ale administratorului parcului, pentru ca orădenii să ştie cui pot adresa eventuale reclamaţii şi sesizări.

"Dacă văd tabla cu datele de contact, dau un telefon sau trimit o poză făcută cu telefonul mobil şi anunţ că aparatul de joacă s-a deteriorat. Până la urmă, şi pentru Primărie e mai uşor să ştie aceste lucruri, ca să poată rezolva problemele", a spus Kirei Melinda.

Consilierul a mai cerut înlocuirea cel puţin lunar a materialului din gropile cu nisip, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor, şi întreţinerea curentă a toaletelor publice. "Nici unde există toalete nu este locul curat. De multe ori vedem câte o mamă că schimbă scutecul copilului pe o bancă, pentru că e mai curată decât locul anume destinat", a spus reprezentantul UDMR.

Kirei Melinda a îndemnat orădenii să participe la dezbaterea publică a proiectului de regulament, care va avea loc pe 21 februarie, de la ora 16, în sala Traian Moşoiu a Primăriei, şi să facă propuneri privind îmbunătăţirea calităţii locurilor de joacă din oraş.