Licitaţia organizată de municipalitate pentru atribuirea lucrărilor de reamenajare a dealului Ciuperca în urma consolidărilor de anul trecut nu a atras până la termenul limită din 27 martie niciun constructor.

Lucrarea, estimată la 1,9 milioane lei, a avut un termen de predare de opt luni din care două pentru proiectare.

"Vom analiza posibilele cauze şi vom republica procedura de achiziţie, sperând că de data asta o să avem unul sau mai mulţi ofertanţi", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, constructorii au refuzat lucrarea forţaţi de criza de forţă de muncă din domeniu, de numărul mare de lucrări de pe piaţă şi creşterea la 3.000 lei a salariului minim în domeniu.

Reamenajarea dealului Ciuperca presupune lucrări de structură, arhitectură, instalaţii electrice exterioare, amenajări peisagistice şi amenajarea sistemului de irigaţii.

Dealul a fost dat la refăcut în urma alunecărilor de teren din 2016 care au distrus o suprafaţă de 5.300 metri pătraţi, inclusiv aleile, amfiteatrul în aer liber şi punctele de belvedere amenajate printr-un proiect european.

Versantul a fost consolidat anul trecut şi lăsat peste iarnă să se stabilizeze.