Prima licitaţie a fost anulată, municipalitatea o pregăteşte pe a doua. Primăria va relua pe 29 decembrie licitaţia pentru construirea cartierului Ceyrat după ce la prima procedură, organizată pe 10 decembrie, a fost depusă o singură ofertă.

"Conform caietului de sarcini, trebuie să existe minimum doi ofertanţi", se menţionează într-un comunicat transmis luni de municipalitate.

Consiliul Local a aprobat în şedinţa din octombrie organizarea unei licitaţiei pentru concesionarea a 11 loturi de teren, cu o suprafaţă totală de 15.120 metri pătraţi, pe care dezvoltatorii imobiliari să poată construi în următorii patru ani 728 de apartamente.

Preţul de pornire a licitaţiei va fi o redevenţă de 7 lei pe metru pătrat pe an, care va fi indexată anual.

Documentaţia de atribuire a licitaţiei poate fi descărcată de pe site-ul municipalităţii www.oradea.ro, secţiunea Licitaţii, iar taxa de participare este de 500 lei pentru un pachet de amplasamente. Data limită de depunere a ofertelor este 29 decembrie, la ora 9. Ofertele vor fi deschise la ora 13 în sala mică a Primăriei.

Cartierul din zona Ceyrat va cuprinde 20 de tronsoane de locuinţe colective cu un total de 728 de locuinţe, de la garsoniere la apartamente cu trei camere, şi şase tronsoane de locuinţe colective de tip ANL, cu 180 de apartamente. Ansamblul rezidenţial va mai cuprinde spaţii comerciale, parcări, zone verzi, locuri de joacă şi puncte de colectare a deşeurilor selective.