Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au pierdut, miercuri seară, la o diferenţă de 20 de puncte, ultimul joc pe care l-a susţinut în cadrul Grupei D a FIBA Europe Cup.

Calificaţi deja de două etape, jucătorii echipei campioane nu s-au mai motivat suficient de tare la partida din etapa a 6-a a grupei, în disputa de pe teren propriu, din compania campioanei Elveţiei, Fribourg Olympic şi au pierdut, în cele din urmă, la un scor dezamăgitor, cu 67-87.

De altfel, la finalul partidei, antrenorul Cristian Achim a recunoscut că şi el are partea lui de vină, pentru că nu a reuşit să-şi motiveze suficient de tare jucătorii pentru această partidă.

„Este o înfrângere care pe mine unul mă doare. Știm că acest meci nu a avut importanță din punct de vedere al clasamentului, dar atitudinea noastră nu a fost cea mai potrivită. Eu îmi asum partea mea de vină pentru că nu am reușit să motivez jucătorii. Vina îmi aparține. Cu acest tip de atitudine e foarte dificil să câștigi un meci. În momentul în care nu ai nici cea mai mică dorință să joci, totul devine foarte complicat. Adversarii noștri au fost mai doritori de a juca baschet”, a spus, la conferinţa de presă tehnicianul formaţiei orădene.

Totuşi începutul de joc a fost bun pentru orădeni, care şi-au adjudecat primul sfert la o diferenţă de zece puncte, cu scorul de 28-18. Din păcate, începând cu sfertul II, s-a consemnat scăderea în jocul „roş-albaştrilor”, care au pierdut secvenţa secundă cu 12-19, pentru a intra în pauza mare în avantaj cu doar trei puncte, scor 40-37.

În jumătatea secundă, gazdele au fost depăşite clar, cu 22-12 în sfertul III şi cu 28-15, în ultimele zece minute.

Dezamăgit de prestaţia elevilor săi, antenorul Cristian Achim i-a trimis pe teren în ultimele minute şi pe mezinii Vlad Marinău şi Enzo Vescan, ultimul chiar reuşind să înscrie două puncte.

Jocul s-a încheiat cu victoria la 20 de puncte a elveţienilor, care înaintea acestei dispute aveau un singur succes.

În pofida înfrângerii, CSM CSU Oradea a rămas pe locul II şi s-a calificat pentru faza următoare a grupelor FIBA Europe Cup, cu 4 victorii şi 2 înfrângeri consemnate.

Principalii marcatori pentru CSM CSU Oradea au fost miercuri seară Nikola Markovic şi Sean Barnette, cu câte 16 puncte, Cătălin Baciu cu 10 puncte şi Kris Richard, autor a 8 puncte.

De partea cealaltă, de la campioana Elveţiei, Xavier Pollard a reușit să înscrie 23 puncte, iar Juwann James, 18 puncte.

Antrenorul Cristian Achim nu s-a bazat la acest meci pe Bobe Nicolescu (accidentat), Aaron Broussard și Dragan Zekovic (menajați).

„Va trebui să încercăm, dacă putem, să uităm acest meci din punct de vedere al atitudinii. Mă deranjează atitudinea asta. Nu aveam nicio problemă să pierdem la 30 de puncte cu o atitudine potrivită. Meciurile se mai pierd, nu doar se câștigă, dar e important și cum pierzi. Dacă mori cu adversarul de gât nu am nicio problemă. Noi însă nu am avut o astfel de atitudine în această seară”, a mai spus tehnicianul formaţiei bihorene, la conferinţa de presă de după joc.

În următoarea partidă, CSM CSU Oradea va întâlni, luni, 2 decembrie, de la ora 19, la Arena Antonio Alexe, formaţia Steaua Bucureşti. Partida va conta pentru Liga Naţională.