Consiliul Local a bătut miercuri în cuie preţul biletelor pentru acces în aqupark-ul construit pe amplasamentul fostului ştrand municipal: 25 lei pentru trei ore, 30 lei între orele 17 - 22 şi 50 lei pentru întreaga zi.

În cazul copiilor între 3 şi 14 ani, preţul biletelor va fi redus la jumătate, iar elevii şi pensionarii vor plăti 20 lei pentru trei ore, 25 lei pentru intervalul 17 - 22, respectiv 40 lei pentru întreaga zi.

Un bilet de familie constând într-un adult şi doi copii sub 14 ani va fi de 85 lei, iar pentru o familie de doi adulţi şi doi copii se va plăti 125 lei pentru întreaga zi.

Bilet pentru familie

De altfel, preţul biletelor de familie a creat discuţii în prima şedinţă de lucru din actualul legislativ. Consilierul local Kirei Melinda (UDMR) a cerut ca "biletul de familie să fie completat cu varianta de doi adulţi şi minim doi copii" pentru ca nu restricţiona accesul familiilor numeroase în parcul acvatic.

Fostul viceprimar Huszar Istvan, în prezent simplu consilier local, şi-a susţinut colega, afirmând că acelaşi sistem se aplică şi la Grădina Zoologică.

Această formulare nu a convenit însă reprezentanţilor Administraţiei Domeniului Public, care a preluat aquapark-ul de la municipalitate în vederea exploatării. "Doi adulţi şi câţi peste doi copii? Trei, patru, 10, 12, 15?", a întrebat directorul Liviu Andrica.

Orădeanul, plăteşte!

De altfel, reprezentanţii ADP şi cei ai municipalităţii nu au văzut cu ochi buni nici propunerea referitoare la reducerea tarifelor de intrare pentru clienţii cu domiciliu în Oradea.

"Propunerea mea este ca orădenii să beneficieze în primul an de funcţionare de o reducere de 50% a tarifului de intrare pentru o zi", a cerut PSD-istul Liviu Sabău Popa.

Ambele propuneri au căzut pentru că nu au întrunit suficiente voturi în condiţiile în care grupul PNL s-a pronunţat împotrivă.

Liberalii au fost capacitaţi de primarul Ilie Bolojan care, văzând că discuţiile se prelungesc, a apelat la consilierii locali să voteze tarifele în forma propusă de ADP, urmând ca acestea să fie revizuite peste un an.

"Vă rog să votaţi aceste tarife, să treacă o vară şi o iarnă, să vedem cum se încheie un sezon complet, iar în urma unui raport de activitate al ADP să luăm o decizie peste un an", a spus Ilie Bolojan.

Edilul a lăsat să se înţeleagă că în contextul în care încasările aquapark-ului, inclusiv din bilete, nu vor acoperi costurile de funcţionare, bugetul local va trebui să acopere diferenţa.

Spre deosebire de cazul încălzirii în sistem centralizat, unde bugetul local va subvenţiona preţul gigacaloriei pentru a fi suportabil, primarul nu este însă de acord cu ideea ca municipalitatea să subvenţioneze divertismentul.

Bani pentru promovare

În altă ordine de idei, în şedinţa de miercuri deliberativul local a aprobat şi rectificarea de buget a ADP.

Consiliul Local a suplimentat cheltuielile de personal ale societăţii în condiţiile în care angajează personal pentru deservirea aquapark-ului, a alocat instituţiei 80.000 lei pentru comandarea unui manual de identitate şi administrare a acestuia şi încă 200.000 lei pentru realizarea strategiei de promovare şi derularea campaniei de publicitate.

Potrivit reprezentanţilor ADP, campania de promovare va fi demarată cu o lună înaintea deschiderii aquapark-ului. Data inaugurării nu a fost încă stabilită.