Festivalul "Toamna Orădeană", rebranduit în ultimii ani în Oradea Festifall, nu se va ţine anul acesta, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de Covid-19.

Anunţul a fost făcut luni de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune, "Visit Oradea".

"Ne aflăm în acea perioadă a anului în care obişnuiam să ne pregătim pentru un eveniment foarte aşteptat şi îndrăgit de orădeni şi nu numai. Din păcate, datorită situaţiei pandemice şi a evoluţiei numărului de cazuri noi de coronavirus, suntem nevoiţi să anunţăm acum faptul că ediţia 2021 Oradea Festifall nu va mai avea loc", se arată în comunicatul semnat de Visit Oradea.

Arătând că festivalul "este unul dintre cele mai cunoscute evenimente orădene, cu un număr foarte mare de vizitatori, comercianţi, artişti, atracţii şi activităţi", reprezentanţii APTOR spun că "restricţiile în vigoare nu ne permit organizarea unei ediţii cu acelaşi impact cultural şi social cu care ne-am obişnuit, în condiţii de siguranţă".

"Anularea evenimentului este astfel necesară şi inevitabilă, din cauza creşterii accelerate a numărului de noi cazuri de coronavirus din ultimele zile. La fel ca până acum, prioritatea noastră nr. 1 rămâne siguranţa oamenilor", mai arată comunicatul.

Şi Târgul de Crăciun este pus sub semnul îndoielii, din aceleaşi motive.

"În funcţie de evoluţia cifrelor şi a restricţiilor date de autorităţile române, vom reveni cu detalii cu privire la organizarea Târgului de Crăciun Oradea 2021", mai arată APTOR.

De precizat că atât Oradea Festifall cât şi Târgul de Crăciun s-au aflat pe agenda evenimentelor culturale de anul acesta, cu rezerva evoluţiei pandemiei de Covid-19.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, luni, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a depăşit în Bihor un nou prag simbolic, de 1.300, conform actualizării situaţiei pandemice făcute luni de autorităţile judeţene. Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore a mai murit un pacient cu Covid şi au fost înregistrate 109 infectări, în timp ce doar 156 de persoane s-au mai vaccinat.

În Oradea, incidenţa infectărilor a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori, situaţie ce va impune utilizarea certificatului verde.