Adrian Dume, de acum fost director la Centrul pentru Conservarea Tradiţiilor, şi psiholoaga Poliţiei, Loredana Coste, au ajuns după gratii pe motive de abuz, fals, respectiv luare de mită. Sunt doi tineri care au greşit, dar oare sunt ei singurii vinovaţi pentru situaţia în care se află?

Dume, deşi politic e terminat, în esenţă este un neisprăvit. Copil de suflet al preşedintelui CJ Cornel Popa, a fost promovat de acesta, urcând treptele afirmării fără cel mai mic efort. În naivitatea lui, a crezut că poate face orice ilegalitate pentru că are partidul în spate. O să vadă pe propria piele cum în spate o să-l aibă numai pe şeful de cameră de la pârnaie!

Dar dacă examenul pentru postul de manager ar fi fost făcut pe bune, la cât e de habarnist, Dume ar fi dat chix, iar acum ar fi fost liber.

Modul în care politicienii promovează tot felul de lipitori de afişe se întoarce până la urmă împotriva tinerilor. Aşa a păţit şi Sebastian Secoşan, altă victimă a şerpăriei politice. Şi cam la fel se pune problema şi cu doamna psiholoagă, odrasla fostului şef de la Rutieră. Dacă posturile din Poliţie n-ar fi ocupate pe criterii de rubedenii, nici ea n-ar fi pupat asemenea funcţie, iar azi şi-ar fi putut vedea liniştită de clubbing şi shopping.

Nu degeaba se spune că singurul concurs corect din România este cel de împrejurări. Vine, însă, un moment când aceşti juni privilegiaţi află pe propria piele cum lanţul de pile, relaţii şi obligaţii se întoarce împotriva lor, fiindcă au intrat în meserie fără un minim de cunoştinţe. Cu excepţia, desigur, a celor de familie...