Fațadele interioare ale Palatului Episcopal Greco-Catolic, distrus în incendiul din august 2018, au fost reabilitate în proporție de 30%.

Potrivit unui comunicat al municipalității, lucrările de reabilitare a fațadelor palatului și de refacere a iluminatului arhitectural au demarat la începutul lunii aprilie, cu termen de predare de opt luni.

Lucrările de reabilitare în această primă etapă vizează fațadele din curtea interioară a Palatului Episcopal, urmând ca apoi ele să fie continuate la exterior”, se menționează în comunicat.

Refacerea fațadelor imobilului a fost atribuită de municipalitate prin licitație asocierii firmelor Drum Asfalt și Trameco pentru suma de 1,7 milioane lei, fără TVA.

După cum se știe, Palatul Episcopal Greco-Catolic, una dintre clădirile emblematice ale Oradiei și printre primele reabilitate după căderea comunismului, a fost distrus în urma unui incendiu provocat de un scurt-circuit care a avut loc la instalația electrică a clădirii.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, Parchetul a pus sub învinuire doi muncitori în cazul incendiului. Membri ai unei echipe de intervenţie de la Electrica, suspecţii sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă fiindcă ar fi legat greşit cabluri la instalaţia de iluminat stradal, eroare care a dus la declanşarea incendiului.