După ce s-a accidentat grav la ultimul joc de verificare din turneul de la Sighişoara, unul dintre sportivii de bază ai echipei de handbal CSM Oradea, extrema stângă, Andrei Alex Păuna, a fost operat marţi.

"Intervenţia chirurgicală a decurs bine. Pentru el urmează partea mai grea, de recuperare, care este estimată la şase luni. Ţin să-i mulţumesc medicului Călin Hozan, pentru promptitudinea cu care a răspuns şi ne-a servit", a declarat antrenorul formaţiei orădene, Sebastian Tudor.

Accidentarea lui Păuna s-a petrecut în minutul 14 al jocului amical de sâmbătă cu HCM Sighişoara. Pe un contraatac, orădeanul a suferit o ruptură totală la tendonul lui Achile.

"Din păcate, accidentarea lui Păuna, dar şi faptul că mai avem doi jucători suspendaţi pentru primele două jocuri, ne va afecta serios  în jocul nostru, pe care ni l-am propus să fie cât mai bun în debutul de retur", a mai precizat Sebastian Tudor.

Astfel, la primele două jocuri din retur, cu HCM Făgăraş, de acasă, şi echipa din Sebeş, din deplasare, pe lângă Alex Păuna, tehnicianul orădean nu se va putea baza nici pe Răzvan Niţu şi Elvis Acsinia, jucători care au fost suspendaţi pentru trei etape, după ce în penultima etapă din toamnă au primit cartonaşul roşu la jocul de la Braşov.

"Sunt trei jucători de bază şi ne va afecta foarte mult evoluţia din primele etape din retur. Din păcate nu avem o bancă lungă, astfel încât să putem să suplinim fără emoţii absenţele apărute. Ne vor aştepta două jocuri foarte dificile", a mai precizat antrenorul echipei orădene.

Până la debutul returului de campionat din Seria B a Diviziei A la handbal masculin, care se va produce pe data de 7 februarie, formaţia orădeană CSM va mai susţine, joi, de la ora 16, la Arena Antonio Alexe, un joc amical, în compania celor de la Academia Minaur Baia Mare.