Noul manager al FC Bihor, Florentin Marinescu, a afirmat joi, la o conferinţă de presă, că jucătorii răspund bine cerinţelor conducerii clubului, care insistă ca aceştia să ducă o viaţă extrasportivă care să le permită performanţa. "Vrem ca ei să fie conştienţi că fotbalul trebuie să fie prioritatea lor nr. 1, nu o activitate pe care o fac, pe lângă altele", a spus Marinescu.

Acesta a mai apreciat şi prestaţia din amicalul disputat cu Mediaş, argumentând că "noua conducere a vrut să le arate jucătorilor că divizionarele A, cum vrea să ajungă şi FC Bihor, nu sunt într-un fel de Olimp de care noi suntem departe, ci au jucători la fel cu care ai noştri se pot compara".

Prea mulţi antrenori

Managerul a anunţat că, potrivit unei hotărâri a Adunării Generale a Acţionarilor luată la începutul lunii, din cei zece antrenori ai Centrului de copii şi juniori vor mai fi păstraţi doar şase. "Erau mult prea mulţi", a spus Florentin Marinescu.

În absenţa preşedintelui clubului, Ioan Lucian, Marinescu a "scăpat" jurnaliştilor şi numele antrenorilor care vor rămâne: Naum, Dobai, Silaghi, Cheregi, Lazăr şi Ciocan. Abia după circa o jumătate de oră, când alături de manager a luat loc şi Ioan Lucian, acesta a afirmat, contrazicându-l astfel pe Marinescu, că AGA a decis doar numărul de antrenori ce urmează să fie concediaţi, fără însă a-i nominaliza. Totuşi, Lucian nu a dezminţit categoric că cei şase menţionaţi vor fi păstraţi în organigramă.

Tot cu referire la contractele antrenorilor, dar şi ale jucătorilor, Marinescu a afirmat, la fel cum au făcut-o înaintea lui şi alţi conducători, că "la FC Bihor a fost un jaf", deoarece valoarea contractelor a fost prea mare. În prezent, a spus managerul general, contractele jucătorilor FC Bihor variază de la 300 la 800 de euro lunar.

Contract "cu cântec"

Managerul general al FC Bihor a anunţat şi faptul, surprinzător, că renegociază contractul abia semnat la începutul lunii cu Asociaţia Bioland Paleu, reprezentată de Erwin Kiss, fiul vicepreşedintelui CJ Alexandru Kiss, pentru închirierea terenurilor de la Paleu în vederea efectuării antrenamentelor echipelor de copii şi juniori.

Marinescu a arătat că, deşi preşedintele Ioan Lucian a semnat contractul cu Kiss jr. pe 10 ani, pentru 4.000 de euro pe lună plus TVA (ceea ce pe întreaga durată de derulare înseamnă 600.000 de euro), înţelegerea este dezavantajoasă pentru FC Bihor. "La o primă discuţie, am extins dreptul de folosire a terenului de joc de la 3 la 4 ore pe săptămână, pentru terenul de antrenament de la 6 la 12 ore pe săptămână, iar pentru terenul sintetic de la 8 la 10 ore. Vom încerca să mai extindem accesul, căci vom mai discuta cu cei de la Paleu", a spus managerul general.

Ziarist-purtător de cuvânt

Conferinţa de presă de joi a FC Bihor a prilejuit şi ieşirea la rampă a jurnalistului Victor Mihalcea, cunoscut colaborator la mai multe redacţii orădene, în noua postură de purtător de cuvânt al clubului.

Mihalcea a declarat că a acceptat oferta finanţatorului Marius Vizer şi că, deocamdată, nu i-a fost oferit un contract. "Deocamdată lucrez pro bono", a spus Mihalcea, punctând însă că urmează să i se facă o ofertă, dar şi faptul că a mai avut o ofertă similară din partea altui club.

Moştenirea lui Puiu

Deşi iniţial nu era programat să participe la întâlnirea cu jurnaliştii, chiar dacă se afla în sediul din strada Iosif Vulcan, preşedintele Ioan Lucian s-a alăturat managerului general şi purtătorului de cuvânt în momentul când Marinescu şi Mihalcea nu au reuşit să răspundă la întrebările reprezentanţilor presei privind datoriile pe care FC Bihor le are faţă de jucători.

Nici Lucian n-a reuşit să dea un răspuns, însă a confirmat că, în ultimele luni, a semnat acte adiţionale prin care s-a obligat să achite penalizări între 0,05% şi 0,1% pentru fiecare zi de întârziere jucătorilor faţă de care clubul avea restanţe la plata salariilor. El a admis inclusiv faptul că "s-ar putea" ca sumele reprezentând penalităţile să depăşească sumele reprezentând datoriile iniţiale faţă de jucători.