Fotbaliștii de la FC Bihor Oradea și-au consolidat prima poziție a clasamentului Seriei a 10-a a Ligii a III-a după ce sâmbătă în cadrul etapei a 11-a s-au impus în deplasare la Carei pe terenul formației CSM Victoria cu scorul de 3-2.

Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât fotbaliștii orădeni au evoluat în inferioritate numerică din minutul 29, după ce jucătorul Daniel Stan a fost eliminat.

Scorul l-au deschis elevii antrenorului Florin Farcaș, în minutul 14, când a reușit să marcheze Andrei Gheorghiță, cu un şut din interiorul careului, la colţul lung. În minutul 25 însă care gazdele au izbutit să egaleze prin Dominik Haller.

Din păcate, orădenii şi-au îngreunat situaţia patru minute mai târziu, în minutul 29, când fundaşul central Daniel Stan a primit direct cartonaşul roşu, după un fault pe care l-a făcut ca ultim apărător. Totuşi, la pauză FC Bihor Oradea a intrat în avantaj pentru că, în minutul 35, Răzvan Gunie reuşit să înscrie pentru 2-1, el marcând cu capul.

În repriza a doua, fotbaliștii orădeni s-au aflat tot timpul la conducere, ba mai mult, la 8 minute de la reluare, în minutul 53, același Andrei Gheorghiță a marcat pentru 3-1, după o centrare a lui Gunie.

Elevii antrenorului Florin Farcaş puteau chiar să mai înscrie, dar au ratat alte câteva ocazii clare, prin Gunie, Jurj, Hosu și Chindlea. În schimb, scorul final al partidei l-a stabilit echipa gazdă, care a marcat pentru 2-3 în penultimul minut de joc prin Vasile Marinaș.

De remarcat că, pe lângă evoluţia bună a jucătorilor de câmp, care s-au mobilizat exemplar şi în inferioritate numerică, o evoluţie bună a avut-o şi tânărul goalkeeper Radu Bob, care a dat siguranţă în poarta orădeană.

Ca urmare a acestui succes, FC Bihor Oradea totalizează 25 de puncte și se desprinde în fruntea clasamentului.

„A fost o victorie meritată, o victorie muncită, un rezultat pe care ni l-am dorit, pentru că venisem după după succese importante. A fost un joc dominat în mare parte de noi. Am încercat de la bun început să punem stăpânire pe joc, ceea ce s-a şi întâmplat, am şi înscris. Nu pot decât să fiu mulţumit de acest rezultat, ţinând cont că din minutul 29 am jucat în inferioritate numerică, după ce ne-a eliminat fundaşul central”, a declarat după partidă, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

În partida de sâmbătă de la Carei, Florin Farcaș a trimis în teren echipa: Radu Bob – Flaviu Drăgan (min. 88 Raul Ardelean), Daniel Stan (min. 29 eliminat), David Lupșe, Ionuț Ban – Claudiu Petruș, George Cherman – Răzvan Gunie, Adrian Popa (min. 74 Marius Hosu), Andrei Gheorghiță (min. 74 Andrei Popa) – Sergiu Jurj (min. 88 Andrei Chindlea).

În etapa viitoare, FC Bihor va juca pe teren propriu, sâmbătă, 12 noiembrie, cu începere de la ora 14, în compania celor de la Minerul Ocna Dej.


Rezultatele şi marcatorii etapei a 11-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a:

Vineri
Lotus Băile Felix – SCM Zalău 0-0

Sâmbătă
CFR Cluj II – CSM Sighetu Marmaţiei 0-2
Gheorghe Gondiu, Raul Novoselenszki
Sportul Şimleu Silvaniei – Gloria Bistriţa Năsăud 0-2
Antoniu Manolache (65), Ovidiu Stoianof (78)
Minerul Ocna Dej – CSM Satu Mare 2-0
Robert Amarii, Florin Dan
Victoria Carei – FC Bihor Oradea 2-3
Dominik Haller (25), Vasile Marinaș (89) / Andrei Gheorghiță (14, 53), Răzvan Gunie (35)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!