Reprezentanții AUR Bihor au primit cu optimism închiderea urnelor, în urma alegerilor locale și europarlamentare de duminică.

Atmosferă de lucru la AUR

Candidații formațiunii la conducerea Primăriei Oradea și a Consiliului Județean Bihor, Costel Moza și Ciprian Blejan, se aflau în cursul serii la sediul partidului din Bulevardul Decebal. 

Cei doi candidați, însoțiți de încă doi susținători și fosta pesedistă Lilla Debelka, alăturată Alianței, urmăreau pe două ecrane de calculator exit-poll-urile privind rezultatului scrutinului, anunțate de mai multe televiziuni în paralel. Procentul formațiunii la alegerile europarlamentare, de 14%, nu părea să deranjeze asistența.

Liniștea încăperii era întreruptă din când în când de intervenția unei operatoare care ținea legătura cu observatorii din teren. La sediu, liderii așteptau rezultate. „Înainte am fost mai mulți. Oamenii au plecat în teren, să fie în secțiile de votare înainte de închiderea urmelor”, a explicat Costel Moza

„Patriotul român” este optimist

Deși nu aveau încă nici măcar estimările rezultatului votului, reprezentanții AUR s-au declarat convinși că vor face un scor bun. „Avem șanse reale la patru primării din județ”, a apreciat Ciprian Blejan. Îmbrăcat într-un tricou negru, cu inscripția „Patriot România” (foto jos), candidatul Alianței la Consiliul Județean Bihor era zâmbitor și credea că reprezentanții formațiunii au șanse să câștige câteva administrații locale.

AUR-istul se bazează pe senzația cu care a rămas în urma întâlnirilor electorale. „Am fost foarte bine primiți peste tot în județ pe unde am fost”, a spus Blejan.

Candidatul AUR la CJ Bihor și-a petrecut duminică parte din zi întâlnindu-se la Aleșd, în fieful președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, unde s-a întreținut cu susținătorii Alianței. Culmea, AUR nu are însă candidați la Primăria sau Consiliul Local din Aleșd. „Am adunat voturi pentru Consiliul Județean”, a explicat AUR-istul.

Meciul lui FC Bihor contra FC Barcelona

Reprezentanții Alianței speră ca în urma alegerilor să își constituie grupuri de aleși în Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor. „Vom câștiga patru mandate în Consiliul Local Oradea și în Consiliul Județean Bihor. Poate chiar mai mult...”, a apreciat candidatul AUR la funcția de primar al Oradiei, Costel Moza.

Potrivit acestuia, Alianța va fura voturi de la toate partidele politice. „Vom atrage alegători de la PSD, PNL dar și de la UDMR. Sunt foarte mulți oameni care țin cu ceea ce cu dreptatea, indiferent de naționalitate. Avem prieteni maghiari care ne-au asigurat că vor vota cu noi”, a argumentat Moza.

AUR-istul s-a declarat convins că a făcut o figură bună în campanie, indiferent de procentul pe care îl va câștiga Alianța. „Pentru mine este ca și cum aș fi luat conducerea FC Bihor, mi-am pus banderola de căpitan și am jucat cu FC Barcelona. Indiferent de rezultat, tot a fost bine”.

În jurul orei 23, reprezentanții AUR urmăreau în continuare rezultatele alegerilor anunțate de televiziuni pe monitoarele de pe biroul din sediu. Meciul FC Bihor contra FC Barcelona se încheiase, dar încă nu se știa scorul...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!