Deşi a câştigat campionatul Ligii a IV-a Bihor la fotbal şi a obţinut dreptul de a participa la barajul de promovare în Liga a III-a, echipa FC Hidişelul de Sus nu va mai disputa acest baraj şi aceasta pentru că nu se va prezenta.

Conducerea clubului bihorean a decis să nu mai prezinte echipa la baraj din motive de ordin financiar.

"Am făcut calcule şi am ajuns la concluzia că nu ne putem permite să susţinem financiar echipa în Liga a III-a. În aceste condiţii am decis să nu mai participăm la meciurile de baraj. Preferăm să intrăm în vacanţă, decât să mai cheltuim peste 5.000 de lei pentru dubla manşă de baraj. Pentru a putea juca în Liga a III-a ne-ar trebui minim 600.000 de lei. De unde banii ăştia? Am contactat şi diverşi sponsori, dar nu sunt interesaţi. Considerăm că este o decizie realistă. Ce am realizat până acum cu FC Hidişel este maximum cât ne permitem", a declarat managerul clubului, Spiridon Baltsavias.

Astfel, meciul care ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 18, la Hidişel, între echipa locală şi Recolta Dorolţ din judeţul Satu Mare, nu se va mai disputa, sătmărenii urmând a câştiga la masa verde cu scorul de 3-0.

Echipa Recolta Dorolţ va promova, în aceste condiţii, fără joc, în Liga a III-a, profitând de problemele financiare ale celor de la Hidişel.

De precizat faptul că este pentru prima dată când o echipă din judeţul Bihor, care a câştigat Liga a IV-a, nu participă la baraj.

Interesant este însă şi faptul că anul trecut, Luceafărul Oradea, campioana judeţului Bihor pe atunci, a profitat de o situaţie similară, când Potaissa Turda, din judeţul Cluj, a renunţat a se mai prezenta la baraj, tot din motive de ordin financiar.

Situaţia este frustrantă pentru fotbalul bihorean, dar şi pentru CS Diosig, echipa care a ratat la mustaţă câştigarea campionatului Ligii a IV-a Bihor, anul acesta. "Ne pare rău că cei de la Hidişel nu se vor prezenta. Noi, după meciul cu ei, i-am felicitat şi le-am dorit succes. Însă este păcat pentru fotbalul bihorean, pentru că aveam şansa să mai avem o echipă în Liga a III-a. Noi, dacă am fi ajuns în această situaţie, cu siguranţă ne prezentam", a declarat Zoltan Vig, antrenorul echipei din Diosig.