Ioan Lucian, cel care a condus Federaţia Patronilor Bihor timp de două decenii, a renunţat să mai candideze pentru încă un mandat la conducerea asociaţiei.

Lucian a încercat să lase funcţia omului său de încredere, Florin Balint, care îl secondează la conducerea Uniunii Naţionale a Patronilor din România, dar la alegerile de marţi seară acesta a fost învins prin vot în mod categoric.

Astfel, noul preşedinte al FPB este consultantul în afaceri Dinu Meşter (foto), în vârstă de 40 de ani. Orădean de origine, căsătorit şi tatăl a trei copii, Meşter şi-a finalizat studiile superioare în Franţa, cu o specializare în gestiunea întreprinderilor mici şi mijlocii.

Noul preşedinte FPB a lucrat începând din 2005 pentru grupul PGS Sofa, a colaborat începând din 2015 cu centrul de servicii partajate Office Depot Cluj Napoca, iar din 2017 şi-a înfiinţat propria firmă de consultanţă, Partenaria 5D.

Meşter va prelua conducerea organizaţiei pe 18 februarie. "Viziunea mea este că Federaţia Patronilor reprezintă un parteneriat activ între membri, bazat pe încredere, transparenţă şi implicare. Vreau să gândim împreună evenimente şi acţiuni în sprijinul membrilor", a spus noul preşedinte.

Fostul preşedinte, Ioan Lucian (foto), a condus FPB în ultimii 20 de ani şi a fost la un pas de a fi înlăturat din funcţie în 2011, când mai mulţi membri au părăsit organizaţia, nemulţumiţi de managementul defectuos, şi au fondat Asociaţia Firmelor Bihorene.

Din 2014, Lucian conduce Uniunea Naţională a Patronilor din România după retragerea din funcţie a fostului preşedinte Marian Petre Miluţ. Activitatea din Bucureşti l-a făcut să neglijeze şi mai mult FPB.