După şapte luni în care Federaţia Patronilor Bihor nu a avut un şef, ci doar un interimar, joia trecută medicul stomatolog Vlad Deac a fost ales preşedinte. 

Vlad Deac deţine un cabinet de stomatologie în Oradea. Acesta a fost ales preşedinte în urma Adunării Generale Extraordinare a FPB.

Potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Patronilor Bihor, noul preşedinte îşi propune să creeze un mediu de afaceri cât mai favorabil pentru dezvoltarea societăţii orădene.

În programul lui Deac se regăsesc întărirea capacităţii administrative a federaţiei, promovarea acesteia în comunitate, dar şi relaţiile cu instituţiile statului şi accesarea unor fonduri nerambursabile, pentru crearea unui mediu de afaceri competitiv.

"Contextul în care se preia mandatul de preşedinte al Federaţiei este unul în care, atât în ţară cât şi în lume, au loc schimbări majore datorită condiţiilor pandemice. Suntem după aproape un an de adaptări continue, atât la nivel de companie cât şi la nivel personal în relaţiile sociale, ceea ce duce şi la o oarecare epuizare, dar care necesită totodată şi o repliere, o reinventare continuă, astfel încât să se poată face faţă provocărilor ce urmează", se arată în comunicatul de presă.

Federaţia Patronilor Bihor a rămas fără preşedinte în iunie anul trecut, după doar 4 luni de mandat al consultantului în afaceri Dinu Meşter. Acesta şi-a dat demisia invocând diferenţe de opinie faţă de vicepreşedinţii Constantin Jurcă şi Vasile Fonoage, cel din urmă fiind preşedintele interimar până la finalul lunii ianuarie.

Înainte de alegerea lui Dinu Meşter preşedinţia FPB a fost deţinută timp de 20 de ani de Ioan Lucian. În 2011, însă, Lucian a fost la un pas de a fi înlăturat din funcţie, după ce mai mulţi membri au părăsit organizaţia, nemulţumiţi de managementul defectuos, şi au fondat Asociaţia Firmelor Bihorene.