Federaţiile sportive din România au informat deja că prelungesc perioada de inactivitate, până la ieşirea din starea de urgenţă decretată de preşedintele Klaus Iohannis.

Astfel, după ce Federaţia Română de Handbal a emis un comunicat pe 20 martie, prin intermediul căruia anunţă prelungirea perioadei de suspendare a competiţiilor, o zi mai târziu şi forul baschetbalistic de la Bucureşti a informat cluburile şi asociaţiile sportive despre acelaşi lucru.

"Având în vedere decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, pe o durată de 30 de zile şi hotărârile Consiliului de Administraţie F.R.H. din 19 martie 2020, Federaţia Română de Handbal anunţă prelungirea perioadei de sistare a competiţiilor de handbal din România până la ieşirea din starea de urgenţă", a transmis conducerea Federaţiei Române de Handbal.

Ca urmare a acestei decizii, s-a amânat Final Four-ul Cupei României Fan Courier – masculin, programat iniţial pentru perioada 4-5 aprilie, precum şi Turneul final de Junioare 1, din 8 – 12 aprilie, pentru date ce vor fi stabilite ulterior, pe măsură ce detaliile legate de situaţia curentă se vor modifica.

De asemenea, Federaţia Română de Handbal a hotărât să amâne şi Adunarea Generală Ordinară din 10 aprilie, pentru o dată ulterioară, la care prezenţa într-un spaţiu închis a unui număr minim de 200 de persoane va fi din nou posibilă. Totodată, s-a amânat şi Final Four-ului Cupei României Fan Courier – feminin (24 – 25 aprilie), pentru o dată momentan nestabilită.

"F.R.H. transmite membrilor afiliaţi că va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei privind răspândirea COVID-19, măsurile implementate de autorităţi, precum şi consecinţele acestora asupra activităţii handbalistice şi a tuturor celor implicaţi. Astfel, F.R.H. se află într-un proces continuu de analizare a scenariilor posibile pentru a putea finaliza sezonul competiţional 2019-2020, cu toate competiţiile organizate sub egida sa. În acest sens şi indiferent de scenariul care va putea fi aplicat, activitatea competiţională se va relua în termen de 7 zile de la reinstaurarea stării de normalitate", mai transmite conducerea federaţiei naţionale de handbal, pe site-ul oficial.

Reamintim că la nivel de seniori, Oradea are două echipe de handbal care se află în perioadă de inactivitate, băieţii de la CSM şi fetele de la CSU.

La rândul ei, Federaţia Română de Baschet a anunţat prelungirea perioadei de suspendare a Ligii Naţionale de baschet masculin, printr-o decizie a Comitetului de pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul federaţiei, luată vineri, 20 martie.

Iniţial, atât federaţia de handbal, cât şi cea de baschet şi-a suspendat activitatea până pe data de 31 martie.