Zi de sărbătoare, vineri, pentru poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care sărbătoresc nouă ani de la aniversare prin... muncă.

Poliţiştii DGA Bihor au împărţit împreună cu colegii lor de la Poliţia de Frontieră pliante cu mesaje antişpagă în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, iar apoi au susţinut un seminar studenţilor de la Facultatea de Drept pe tema "Infracţiunile de corupţie - cauze şi consecinţe".

"S-a dorit informarea studenţilor orădeni cu privire la cadrul legislativ existent în materie, competenţa instituţiilor anticorupţie precum şi importanţa promovării unui comportament integru", a explicat BIHOREANULUI şeful Serviciului, comisarul şef Gabriel Cheregi.

Tot de Ziua DGA, doi dintre poliţiştii bihoreni au fost avansaţi în grad, unul înainte de termen, iar Serviciul Judeţean Bihor a primit felicitări pentru rezultate deosebite din ultima perioadă, fiind clasat pe locul 3 în topul celor mai eficiente structuri teritoriale ale instituţiei.

În ultimul an, DGA Bihor s-a remarcat, printre altele, prin ajutorul dat în anchetele procurorilor Anticorupţie, care au condus la dovedirea fostului adjunct al inspectorului şef al IPJ Bihor, Ioan Brîndaş, dar şi la prinderea şefului Secţiei de Poliţie Rurală 9 Salonta, Florian Rob, a judecătorului Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, judecat pentru corupţie, respectiv a celor trei comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, care au cerut şpăgi ca să ierte firmele de probleme.

"Cu această ocazie mulţumim colaboratorilor, Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Serviciul Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Bihor, structurilor teritoriale ale MAI, dar şi presei locale care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu", a mai spus şeful DGA Bihor.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată ca structură specializată în principal pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În Bihor, DGA este reprezentată prin Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, al cărui sediu se află în municipiul Oradea, str. Dunărea nr.2, telefon/fax 0259/469043, e-mail:bihor.dga@mai.gov.ro.

Şeful serviciului şi ofiţerul de relaţii cu publicul primesc în audienţă la sediul serviciului cetăţenii interesaţi, în fiecare zi lucrătoare de miercuri, între orele 12.00 - 15.00.

Cetăţenii sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie săvârşite de personalul M.A.I., în scris la adresa menţionată sau apelând linia telefonică gratuită, 0800.806.806, care a fost lansată odată cu operaţionalizarea Direcţiei Generale Anticorupţie şi care s-a dovedit un instrument de lucru foarte util în prevenirea şi combaterea corupţiei.