Poliţiştii au ridicat-o pe Mariana Ionoi luni, 8 martie, din satul Beznea, comuna Bratca, la scurt timp după ce s-a întors acasă. "Nu se ştie unde s-a ascuns până acum. Din 2003, de când a fost condamnată definitiv, ea a fost căutată în mai multe rânduri la domiciliul respectiv, fără să fie găsită", au declarat pentru BIHOREANUL surse din Poliţie.

Ionoi a fost transportată în Arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor şi urmează să fie încarcerată în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei de 2 ani de închisoare dispusă în 2003 de Tribunalul Argeş pentru înşelăciune.

Mariana Ionoi a fost condamnată pentru că a provocat un prejudiciu de 160.000 lei unei firme din Piteşti de la care a achiziţionat diverse produse pentru plata cărora şi-a instigat contabila la completarea unei file CEC cu date necorespunzătoare, inducând în eroare reprezentanţii societăţii respective.

Mariana Ionoi a mai fost cercetată şi în dosarul contrabandei cu ulei Floriol care îl avea ca protagonist pe Coriolan Pop Bruchental, fostul soţ al vicepreşedintei Agenţiei Naţionale pentru Valorificarea Activelor Statului, Ionela Popa Bruchental şi fin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

În dosarul respectiv, Bruchental a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru că, în perioada 1997-1998, a introdus în ţară mai multe transporturi de ulei, în numele unor firme aparţinând unor arabi plecaţi din România. Ionoi, la vremea respectivă patroana unei firme de transport folosită de afacerist pentru a introduce marfa în ţară, a scăpat de acuzaţii, deoarece faptele ei s-au prescris în timpul procesului, tărăgănat mai bine de 6 ani pe rolul instanţelor.