Pacienta de 48 de ani din Salonta care era internată la Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, în izolator, cu diagnosticul de gripă porcină, a încetat din viaţă.

"Pacienta era în stare extrem de gravă şi a intrat în insuficienţă multiplă a organelor, viaţa sa nemaiputând fi salvată. Decesul a fost declarat vineri, iar autopsia efectuată sâmbătă a confirmat motivul decesului", a declarat luni pentru BIHOREANUL dr. Florin Maghiar, directorul medical al spitalului orădean.

Femeia, care a fost barman la un local din Salonta, fusese internată iniţial, cu mai bine de o săptămână în urmă, la spitalul din acest oraş, cu suspiciunea de infecţie respiratorie.

Deşi aici i-au fost administrate antibiotice, starea ei s-a agravat, astfel că a fost trimisă cu o ambulanţă SMURD la Oradea, iar aici a fost direcţionată de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean la Spitalul Municipal, unde i-a fost stabilit, în urma unor analize de laborator, diagnosticul de îmbolnăvire cu virusul H1N1, cunoscut popular sub denumirea de gripă porcină.

În mod obişnuit, deşi această boală este foarte gravă, morbiditatea se menţine în parametri relativ reduşi, doar 1-4 la sută din persoanele suferinde ajungând la deces.