O femeie de 71 de ani care a căzut într-o fântână în localitatea bihoreană Balc a fost salvată de pompieri, în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor, fiul femeii a fost cel care a sunat la 112 în jurul orei 3.

Femeia căzuse în fântâna aflată în curtea propriei gospodării, situate pe strada Trandafirilor din localitatea Balc.

„Pentru salvarea femeii, în vârstă de 71 de ani, au fost mobilizate cu operativitate, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Marghita, din care unul de prim ajutor calificat, care, sosite la fața locului, au constatat că victima se afla parțial în apă, în fântâna adâncă de circa patru metri, cu un diametru de aproximativ 80 de centimetri.

Utilizând scara din dotare, unul dintre membrii echipajului de pompieri a coborât în fântână, asigurând septuagenara pentru acțiunea de evacuare, după care, cu ajutorul centurilor de siguranță, a corzilor de salvare și a altor accesorii specifice, au scos-o, în siguranță, la suprafață”, se arată în comunicatul ISU.

Victima prezenta hipotermie și o contuzie. După ce i-a fost acordat primul ajutor calificat de către pompierii paramedici, a fost transportată la spital pentru îngrijiri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!