Un bărbat în vârstă de 44 ani a fost arestat preventiv pentru tentativă la tâlhărie, după ce, miercuri, a atacat o femeie într-o piaţă din Oradea, încercând să-i smulgă geanta.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, incidentul a fost anunţat prin numărul de urgenţă miercuri dimineaţă la ora 10.30. "Polițiștii orădeni au fost sesizați că un bărbat a încercat prin violență, să-i smulgă geanta unei femei de 87 de ani", se arată în informare. 

Atacul a fost comis în Piaţa West Market. Bruscată de agresor, octogenara a căzut, însă a reuşit să prindă de geantă şi să strige după ajutor, atrăgând astfel atenţia oamenilor din preajmă.

Speriat, tâlharul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Varga Sandor, a luat-o la goană, în timp ce unul din martori a sunat la 112. 

Un echipaj de ordine publică al Poliţiei Oradea a ajuns la faţa locului în 3 minute, reuşind să-l prindă pe fugar, la foarte scurt timp, în circa 5 minute de la comiterea faptei.

Bărbatul în vârstă de 44 ani, care este din Diosig, a fost reţinut pentru 24 de ore de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi, apoi, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile. 

Varga mai poate contesta măsura la Tribunalul Bihor. Între timp, cercetările în caz sunt continuate de poliţişti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!