Ca un șmecheraș care are „școala vieții”, Primăria Beiuș, condusă de liberalul Gabriel Popa, știe cum să scape de belele. După ce un localnic a filmat (video jos) un șofer al firmei de salubritate a orașului, Administrația Domeniului Public Beiuș, în timp ce arunca gunoaie pe malul Crișului Negru, cărate cu un camion al societății care nici măcar nu avea RCA valabil, Garda de Mediu Bihor s-a dus în control, dar s-a trezit „în ofsaid”.

Până să ajungă acolo comisarii de mediu, Poliția Locală Beiuș a „sancționat” atât ADP, cât și pe șoferul prins în flagrant, cu un banal avertisment, invocând Ordonanța de Urgență 92/2021 privind regimul deșeurilor, adică fix una dintre legile de căpătâi în domeniul mediului.

De ce au făcut-o este ușor de înțeles: ca să blocheze o pedeapsă aspră din partea Gărzii, care n-a mai putut da o sancțiune pentru aceeași faptă, chit că mârlănia ADP Beiuș merita o ditamai amenda, nu un banal avertisment.

Lăsați fără obiectul muncii, comisarii s-au reorientat totuși rapid și, dacă tot s-au dus până la Beiuș, au făcut un control la Primărie, pe care au prins-o că n-a respectat țintele de colectare separată impuse de lege și au amendat-o cu 20.000 lei.

Cum ar veni, meciul s-a terminat egal, dar, la cum arată lucrurile, cel mai probabil Beiușul le va mai oferi comisarilor de mediu o șansă de revanșă...

Vezi mai jos cum a decurs prinderea în flagrant!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!