Atenţie, teren otrăvit! Municipalitatea execută joi şi vineri acţiunile de deratizare cu momeli otrăvite pentru stârpirea rozătoarelor şi dezinsecţie prin tratament cu insecticid la sol.

Cele două operaţiuni vizează zonele publice, de la parcuri şi scuaruri la terenurile asociaţiilor de proprietari şi malurile cursurilor de apă.

În ceea ce priveşte deratizarea, zonele infestate cu substanţa Deration Pellet vor fi marcate de firma Coral Impex, executantul lucrărilor, prin fluturaşi de avertizare cu mesajul "Teren otrăvit".

"Momelile vor fi amplasate în staţii de intoxicare speciale care vor conţine 40 grame de momeală. Atragem atenţia asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice şi a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului", menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Referitor la dezinsecţie anunţul municipalităţii precizează că toxicitatea redusă a insecticidelor folosite pentru stârpirea ţânţarilor nu dăunează sănătăţii oamenilor şi animalelor.

Comunicatul recomandă totuşi orădenilor să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil lucrarea se va amâna pentru o dată ulterioară.