Un bărbat din Diosig a ajuns în atenţia poliţiştilor, după ce a fost reclamat de o tânără din Oradea pe care a urmărit-o pe stradă, în zona intersecţiei străzilor Nufărului şi Nojoridului. Orădeanca şi-a povestit păţania şi pe reţelele de socializare, postând şi o fotografie a individului, un cerşetor alcoolic şi cu probleme psihice, din mesajele pe care le-a primit rezultând că bărbatul nu e la prima faptă de acest gen.

Potrivit relatării orădencei, sesizate și BIHOREANULUI de o cititoare, incidentul s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 21, la intersecţia străzilor Nufărul şi Nojoridului, lângă trecerea de pietoni.

"Un individ dubios de etnie romă îmbrăcat în negru şi pantaloni negri cu roşu a venit brusc foarte aproape de mine prin spate cu nu ştiu ce intenţii, dar sigur nu dintre cele mai bune. Nu erau decât maşini în zonă. M-am oprit şi m-am întors cu faţa când am simţit ceva dubios şi am crezut că va trece de mine, dar nu s-a întâmplat aşa, şi individul a început să se apropie tot mai mult, moment în care am strigat să plece şi am luat-o la fugă", a povestit Iulia.

"Zoro" cu probleme

Bărbatul a dat să fugă după ea, însă nu a reuşit să o ajungă aşa că a renunţat, iar tânăra l-a mai auzit înjurând-o în limba maghiară. "Nu era încă întuneric şi nu eram îmbrăcată indecent. Mă bucur că nu am păţit nimic, dar m-am speriat. Sunt o persoană atentă, dar totul s-a întâmplat foarte repede, uneori e greu să realizezi ce se întâmplă şi să fii cu ochii în patru în câteva secunde. Aveam şi spray cu piper la mine, dar în toiul evenimentelor nici nu am avut timp să îl scot. Nu, străzile din Oradea nu sunt sigure, oricât am dori să credem asta, nu pentru femei, fete, copii. Nu scriu asta aici pentru atenţie, ci ca să vă protejaţi mai bine", a mai scris Iulia.

Un vecin de-al ei a reuşit să-i facă individului şi o fotografie, pe care fata a ataşat-o la postare, aflând din mesajele primite de la internauţi că individul este un cerşetor din Diosig, poreclit "Zoro", care bântuie de mai mult timp prin Oradea, şi care ar fi băgat în sperieţi şi alte femei. "O doamnă mi-a scris că individul e din Diosig, e violent când bea, e cunoscut sub numele de Zoro. Mama unui prieten a fost urmărită şi ameninţată de el în zona Piaţa Mare la ora 17:00", a mai explicat ea. 

Orădeanca nu a sunat imediat la 112, ci s-a prezentat duminică seară la sediul Poliţiei municipiului Oradea unde, însă, a nimerit chiar la schimbul de tură şi a fost îndrumată să aştepte, să revină ori să trimită reclamaţia online. În final, după o jumătate de oră de aşteptare, Iulia a optat pentru cea din urmă variantă, petiţia ei fiind repartizată, marţi, la Biroul pentru combaterea infracţiunilor contra persoanei din Poliţia Municipiului Oradea. 

"Client" vechi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, bărbatul reclamat a fost identificat de poliţişti.

"Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 ani din Diosig. Poliţiştii orădeni vor verifica toate aspectele sesizate, urmând ca în funcţie de rezultat să ia măsurile legale în consecinţă", a declarat, miercuri, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul şef Fărcuţa. 

Poliţiştii vor verifica dacă aspectele reclamate de tânără "îmbracă" aspecte de natură penală, ori sunt contravenţii. Cert este că, spun sursele ziarului, individul a fost anchetat, în trecut, pentru furt şi ameninţare, însă nu a fost cercetat niciodată până acum pentru infracţiuni la viaţa sexuală.