Omul de afaceri bihorean Iosif Pazuric, care deţine mai multe firme din grupul Nutrientul, a închis temporar activitatea în fermele de pui care funcţionau la Ciumeghiu şi Palota, pe fondul exploziei preţurilor la energie şi la materiile prime. 

Cele două ferme de pui produceau, a explicat Iosif Pazuric vineri pentru BIHOREANUL, circa 7 milioane de pui în fiecare an, care ajungeau pe pieţele din România şi din Ungaria.

"Nu am mai putut acoperi preţurile de producţie. Nu e vorba doar de creşterea costurilor cu energia, ci şi de creşterea preţurilor la toate materiile prime (n.r. - cereale etc.)", a explicat omul de afaceri bihorean. 

Conform unui calcul făcut de acesta, dacă ar fi continuat activitatea, ar fi pierdut câte un eurocent la fiecare kilogram de carne de pasăre.

Iosif Pazuric, patronul grupului de firme Nutrientul"În total e o sumă considerabilă", a spus Pazuric (foto).

Proprietarul grupului Nutrientul a închis activitatea în luna noiembrie a anului trecut în fermele de pui, dar speră să o reia în această primăvară. Până atunci, angajaţii sunt în şomaj tehnic, a mai explicat antreprenorul.

"Sper să repornim activitatea cât de curând, în primăvară, dacă mai scad presiunile cu Covidul şi se vor redeschide mai multe restaurante, hoteluri, iar consumul va creşte", a spus Iosif Pazuric.

În Bihor funcţionează în continuare fermele de porci din grupul Nutrientul.