Acţiune de amploare, miercuri dimineaţa, pe şoselele de la graniţa judeţului Bihor cu Sălaj, poliţiştii din cele două judeţe organizând mai multe filtre pentru prinderea unui hoţ care a furat 17.000 lei dintr-o maşină parcată în curtea unui fermier din localitatea Spinuş. Autorul furtului, un tânăr de 19 ani din Tecuci, a fost prins în decurs de câteva ore, fiind "săltat" dintr-un taxi, în localitatea sălăjeană Românaşi. Întreaga sumă furată a fost recuperată. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, hoţul lucra ca zilier în gospodăria fermierului, care îl şi găzduia într-o încăpere a casei. Marţi noaptea, în jurul orei 1.30, ştiind că gazda sa avea bani pregătiţi în maşina lăsată cu uşile neasigurate în curte, tânărul i-a furat şi a fugit. 

Fermierul şi-a dat seama că a fost jefuit câteva ore mai târziu, când voia să plece de acasă, moment în care a şi sunat la numărul de urgenţă 112.

"Bărbatul a semnalat că un zilier pe care îl ţinea în gazdă i-ar fi sustras 17.000 de lei din autoturismul proprietate personală, parcat în curtea locuinţei, cu portierele neasigurate. În urma verificărilor făcute cu sprijinul poliţiştilor din Sălaj, tânărul a fost depistat cu operativitate. Se deplasa cu un autoturism care circula în regim de taxi, pe raza localităţii sălăjene Românaşi", se precizează în informarea Poliţiei Bihor.

Maşina a fost oprită în trafic, iar hoţul a fost reținut şi predat poliţiştilor din Bihor. Acesta avea asupra lui toţi banii sustraşi, care au fost predaţi proprietarului. 

Hoţul a fost condus la sediul Poliţiei Rurale Marghita, unde i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat şi este audiat, procurorul care supraveghează ancheta urmând să decidă dacă va solicita luarea unor măsuri preventive împotriva lui.