Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Bihor va prelua începând din 2 martie cererile unice de plată pentru anul 2020. Potrivit unui comunicat al APIA, fermierii sunt aşteptaţi la centrul judeţean şi centrele locale conform invitaţiei care urmează să le parvină.

"Rugăm fermierii să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi, conform INVITAŢIEI care urmează a fi transmisă tuturor fermierilor care au depus Cereri unice de plată la APIA Centrul Judeţean Bihor în anul 2019, nu înainte de a se prezenta la Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) de care aparţin, în vederea clarificării digitizării suprafeţelor pentru care urmează a se solicita sprijin financiar şi obţinerea adeverinţei, element de eligibilitate obligatoriu", a declarat directorul APIA Bihor, Florian Pavel.

Fermierii care utilizează peste 50 hectare de teren agricol se vor prezenta cu documentele la centrul judeţean din strada Matei Corvin, iar cei care folosesc o suprafaţă mai mică vor merge la centrele locale la care sunt arondaţi.

Agricultorii care nu au mai solicitat până acum subvenţie se pot prezenta la centrul judeţean în orice zi lucrătoare în intervalul 2 martie – 15 mai.

Conform comunicatului APIA, fermierii vor depune o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă aceştia utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

La fel ca în anii anteriori arendatorul, concedentul, locatorul sau comodantul nu beneficiază de plăţi pentru terenul ori animalele preluate spre folosinţă.