Trei tineri, toţi din Bihor, s-au ales cu dosare penale după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost prinşi drogaţi la volan, în Băile 1 Mai, în preajma ştrandului unde s-a desfăşurat festivalul de muzică electronică şi pop.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Poliţia Bihor, cei trei şoferi au fost opriţi pe drumul comunal 59 din Băile 1 Mai, după ce au fost la concertele organizate în cadrul festivalului de muzică electronică şi pop care a avut loc la ștrandul cu valuri din staţiune. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 24 ani din Beiuş, un bărbat de 34 ani din municipiul Salonta şi un tânăr de 19 ani din Sânmartin.

Primii doi au fost opriţi în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar cel din Sânmartin în seara de sâmbătă. Toţi au avut rezultate pozitive la testarea rapidă de drog şi au fost conduşi la spital, pentru analize aprofundate.

„Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive”, se precizează în informarea transmisă.

Tinerii au fost opriţi în timpul unei ample acţiuni desfăşurate în perioada 22 - 24 iulie, pentru disciplinarea vitezomanilor şi combaterea şofatului sub influenţa alcoolului, respectiv a drogurilor.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 77.235 de lei, au fost reţinute 17 permise de conducere şi  șase certificate de înmatriculare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!