Primăria Oradea a retipărit, marţi, 150 de invitaţii oficiale la festivităţile de 20 aprilie pentru ca acestea să poarte şi semnătura vicepreşedintelui Ioan Mang ca o recunoaştere a parteneriatului municipalităţii cu Consiliul Judeţean la organizarea evenimentelor, după ce Mang a reclamat, anterior, într-o conferință de presă, că este „o golăneală” faptul că municipalitatea nu i-a pus numele pe invitații, deși ar fi contribuit decisiv atât la organizarea, cât şi la finanţarea acestora. 

"A fost o scăpare"

Viceprimarul Florin Birta a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă ocazionate de prezentarea calendarului festivităţilor de sâmbătă, că distribuirea invitaţiilor doar cu semnătura primarului Ilie Bolojan a fost o scăpare care va fi corectată.

"A fost o greşeală din partea Primăriei că invitaţiile au fost trimise doar cu semnătura domnului primar Ilie Bolojan. A fost o scăpare că s-au distribuit aşa şi nu un lucru premeditat. Vă rog să vă uitaţi pe toate materialele de promovare şi pe prisme şi veţi vedea că peste tot apare Consiliul Judeţean", a declarat Florin Birta.

Potrivit edilului, invitaţiile au fost retipărite marţi şi vor fi retrimise, conform listei de protocol a Primăriei, tuturor invitaţilor. "Dacă s-a întâmplat, greşeala a fost corectată. Un astfel de gest nu trebuie să strice acest eveniment",  a spus împăciuitor Birta.

Au făcut-o de Oaie...

Prezent la conferinţa de presă, directorul Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente, Mircea Oaie, şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru incident.

"Invitaţiile le-am tipărit şi trimis eu, nu colegul Mihai Jurca de la APTOR, aşa cum a fost acuzat. Nu am făcut-o intenţionat. Ştiam că Primăria se ocupă de organizarea evenimentelor din oraş, iar Consiliul Judeţean de cele din judeţ. Nici nu m-am gândit că vor fi discuţii şi animozităţi", a spus Mircea Oaie.

De altfel, Oaie a fost cel care a retipărit şi retrimis invitaţiile pentru a pune capăt incidentului.

Primăria a luat decizia de a reface invitaţiile după ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, i-a acuzat luni pe reprezentanţii instituţiei de "golăneală" tocmai pentru că numele nu i-a fost menţionat, deşi, a subliniat liderul PSD Bihor, Primăria şi Consiliul Judeţean sunt parteneri şi suportă împreună costurile evenimentului.