Echipa bihoreană Alpha Oradea a câştigat prima ediţie a turneului Tăureni Handball Trophy, o competiţie care a fost rezervată handbalistelor născute în anul 2009 şi mai mici, şi care s-a desfăşurat săptămâna trecută în "Arsenal Arena" din localitatea Tăureni.

Pregătită de soţii Ramona şi George Tăutu, formaţia Alpha Oradea şi-a adjudecat trofeul pus în joc după ce în ultimul act, în finală, a învins cu scorul de 18-17 echipa Marta Baia Mare, o echipă susţinută de soţii Ioana şi Ioan Marta.

Formaţia orădeană şi-a adjudecat toate partidele susţinute la acest turneu şi a ocupat un meritoriu loc I.

În prima dispută, Alpha Oradea a întrecut cu scorul de 20-14 formaţia Activ Prahova Ploieşti, pentru ca tot prima zi a turneului să învingă şi mai clar, cu 20-8, echipa Kids Tâmpa Braşov, iar apoi să dispună şi de Potaissa Turda cu scorul de 27-13. 

Şi în ziua a doua au urmat trei victorii din trei pentru fetele de la Alpha: au dispus de echipa gazdă Arsenal Tăureni, cu scorul de 13-11, după care, în meciul următor, tinerele handbaliste bihorene au învins şi CSS Sighişoara, cu scorul de 16-11.

Ca urmare, formaţia pregătită de soţii Tăutu a ajuns să dispute finala mare, în compania celor de la Marta Baia Mare, pe care le-au întrecut la limită, cu scorul de 18-17.

În acest fel, echipa orădeană a reuşit să se claseze pe primul loc şi să câştige turneul.

În finala mică, gazdele de la Arsenal Tăureni au pierdut la mare luptă disputată cu echipa pregătită de fostul pivot al naţionalei, Daniela Raţiu, LPS Bistriţa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!