Sala de sport a Colegiului Naţional "Onisifor Ghibu" din Oradea a găzduit, în perioada 1-2 martie, cel de-al patrulea şi ultimul turneu din seria K a Campionatului Naţional de Volei Speranţe, la care au participat fete născute după 1 ianuarie 2006.

Liderul a început bine

După primele turnee, ierarhia în grupă era, în ordine, LPS Bihorul, Erasport şi SuperVolei, toate din Oradea, şi Viitorul Borş, doar primele trei echipe având şanse de calificare la turneul semifinal.

Prima reuniune, cea de sâmbătă dimineaţa, s-a deschis cu meciul dintre ocupantele poziţiilor 2 şi 3, câştig de cauză având gazdele de la Erasport, cu 3-2. A urmat disputa dintre LPS şi Borş, meci încheiat cu 3-0.

Reuniunea de după amiază a început cu meciul Erasport - Borş 3-0 şi a continuat cu disputa dintre LPS şi SuperVolei. Primul set a fost echilibrat, dar LPS a ajuns la 23-20. În setul secund, LPS-istele au pierdut cu 11-25.

Primul set a fost echilibrat, dar când LPS a ajuns la 23-20, în rol a intrat serviciul necruţător al Marisei Necula, care a reuşit să întoarcă scorul şi să aducă SuperVolei în avantaj, 1-0 la seturi. În setul secund, LPS-istele au acuzat din plin şocul, nu s-au regăsit şi au pierdut şi setul secund, cu 11-25. Elevele lui Marius Drăgan (echipa SuperVolei) au fost pe val, au condus ostilităţile şi au ajuns la un punct de meci, 24-20, moment în care a intervenit în "piesă" Catinca Bogdan, care a făcut din serviciu punctele necesare relansării pentru LPS, 26-24 şi pe seturi s-a ajuns la 1-2!

Setul 4 a fost al echipei LPS Bihorul, care s-a impus la 18, egalând situaţia la seturi şi asigurându-şi, totodată, calificarea la turneul semifinal. Setul decisiv a fost, astfel, doar pentru statistică şi a consfinţit victoria celor de la SuperVolei, cu 3-2.

Bătălia s-a dat în ultima zi

A doua zi, în ultima etapă, s-a decis câştigătoarea grupei şi cea mai bună echipă din Oradea, aşa că orgoliile au fost la cote înalte.

Fetele de la LPS au deschis mai bine, dar amfitrioanele au ajuns să egaleze la 17 şi să conducă cu 23-20, apoi LPS a egalat la 23, s-a făcut 24-23 pentru Erasport, dar tot pe serviciul lui Bogdan LPS a închis setul la 26-24.

Setul 2 a fost fără istoric, 25-15 pentru LPS, care a dus scorul la 2-0 pe seturi şi se părea că va tranşa fără probleme disputa doar că au făcut greşeala să se relaxeze prematur, iar gazdele au profitat şi au egalat situatia pe seturi, 2-2.

În aceste condiţii, s-au schimbat terenurile la 8-5 pentru LPS, gazdele au egalat la 8, a fost apoi 11-8 şi 12-9 pentru LPS. A urmat la serviciu însă căpitanul gazdelor, E. Cherecheş, care a dus scorul la 13-12 pentru echipa sa. LPS a câştigat serviciul, a egalat la 13 şi şi-a pus speranţele în serviciul devastator al lui Viki Florea, care nu şi-a dezamăgit colegele şi a închis meciul cu un "as".

LPS Bihorul a câştigat derby-ul şi a terminat în postura de lider o grupă echilibrată, calificându-se în turneul semifinal al Campionatului Naţional de Volei Speranţe.

Cât priveşte ultimul meci, acesta a consfinţit victoria logică a celor de la SuperVolei, 3-0 cu Viitorul Borş.

Lotul campioanelor de la LPS Bihorul Oradea a fost alcătuit din: Alexia Racolţa (căpitanul echipei), Maria Pruncuţ, Melinda Biro, Catinca Bogdan, Larisa Deac, Victoria Florea, Giulia Cmeciu, Bianca Florea şi Denisa Zembrea, antrenor fiind Rodian Achimescu.

Turneul semifinal se va disputa în perioada 21-22 martie, localitatea urmând a fi stabilită în 10 martie. Pe lângă LPS Bihorul, la turneul semifinal s-a calificat din altă serie şi CSS Ştei.

De precizat că, pe lângă LPS Bihorul și Erasport, la turneul semifinal s-a calificat din altă serie şi CSS Ştei.


Clasamentul final:

1. LPS Bihorul       25 puncte (30:17)

2. Erasport             25 puncte (29:17)

3. SuperVolei         22 puncte (27:17)

4. Viitorul Borş       0 puncte  (1:36)