Judecătoria Oradea a emis, joi, un mandat de arestare pentru 15 zile pe numele unui orădean de 19 ani, prins de poliţiştii orădeni după ce a atacat o fetiţă de 12 ani în centrul Oradiei pentru a-i fura telefonul mobil, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 17, când fetiţa se afla pe o stradă din zona pieţei Cetate, iar tânărul i-a smuls din mână telefonul mobil în valoare de 800 de lei. "Suspectul a fugit, însă a fost prins de agenţii de siguranţă publică şi patrulare la aproximativ 10 minute de la comiterea faptei", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti, iar tânărul a fost reţinut în Arestul Poliţiei pentru 24 de ore. Joi, acesta a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care, după finalizarea cercetărilor, au solicitat Judecătoriei Oradea arestarea acestuia.

"La solicitarea procurorilor, magistraţii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.
Potrivit acesteia, cercetările continuă sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.