La cum evoluează lucrurile până acum, se pare că noi vom fi mai feriți de nenorocita asta de pandemie. Deşi nu am avut o poziție geografică sigură, mii de „valori” inundând județul prin Borș, criza a fost gestionată bine. Și asta cu toate că USR-iştii n-au apucat să-și demonstreze destoinicia în achiziția de materiale de protecție veritabile, cu acte în regulă și cu plata la cinci ani după livrare...
Acum se vede că, din păcate, mai avem mult de lucru în ce privește dotarea. Bolnavii de la Municipal au fost mutați în „bolnița” de pe Republicii, o construcție nerenovată pentru că urmează să fie demolată.
Nici nu mă miră reacția asistentelor medicale din Salonta infestate cu coronavirus, care au preferat să plece acasă, profitând și de vidul legislativ în care România se scaldă încă de pe la 1918.
Fiindcă de-acum înainte ne putem aștepta la mult mai multe crize sanitare, este evident că trebuie să construim un spital de Infecțioase. Unul făcut din iarbă verde, destul de mare să-i poată adăposti și pe cei de la TCB, cazați și ei într-o clădire pe care trebuie s-o dăm uitării. În plus, când virușii iau o pauză, spațiile respective ar putea fi utilizate ca secții de paliație.
Poate nu vom reuși să-l facem în 10 zile, precum chinezii, dar de pe acum ar trebui să ne gândim la această variantă și, în câțiva ani, am putea avea locuri decente pentru bolnavii a căror singură vină este că a dat molima peste ei.
Cât despre vechiul stabiliment, buldozerele - pe care le vede neghiobul de Cheloo adunând morții din șanțuri - ar trebui să intre, fără jene, în zidurile vechi și pline de bacili, asanând locul.