Filarmonica de Stat Oradea a lansat proiectul cultural "Fil Nouveau | Feel young" dedicat tinerilor artişti instrumentişti din România. Practic, se organizează o audiţie pentru selectarea unor solişti - instrumentişti care să urce pe scenă într-un concert alături de muzicienii instituţiei de cultură orădene.

"Prin acest proiect se doreşte susţinerea tinerelor talente şi promovarea acestora în cadrul Stagiunii 2021-2022, în calitate de solişti. Selecţia se va realiza în urma unei audiţii organizate în format online. Cei interesaţi să participe în cadrul acestui proiect sunt rugaţi să transmită pe adresa info@filarmonicaoradea.ro dosarul de candidatură, până la data de 25 martie 2022. Materialul digital se va încărca în platforma youtube, ca video nelistat", se arată într-o informare a Filarmonicii.

Înscrierile se fac în perioada 8 - 25 martie. După selectarea instrumentiştilor de o comisie de specialitate se va trece la pregătirea repertoriului şi le repetiţii. Concertul cu tineri invitaţi pe post de solişti este programat pe 26 mai. 

Pot participa elevii din şcoli şi licee vocaţionale, având vârsta minimă de 14 ani, sau studenți la învățământul de zi, la studii universitare de licență / de masterat, cu vârsta de până la 26 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!