Reprezentanţii filialelor PNL şi PSD Bihor vor semna protocolul de colaborare a celor două partide în plan local, marţi, 22 februarie, de la ora 15.30, la sediul PSD din Bucureşti. "Semnarea protocolului era programată pe mâine (n.r. vineri), dar era greu de ajuns acolo în timp util, mai ales cu mijloacele de transport pe care le avem astăzi", a declarat senatorul Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor joi într-o conferinţă de presă.

Popa a explicat că, deşi negocierile pe marginea protocolului s-au ţinut la Oradea, semnarea acestuia se va face la Bucureşti pentru a întări litera acestuia. "Probabil semnarea se va face sub oblăduirea tătucilor noştri de la Bucureşti", a spus senatorul. Liderul PNL Bihor a lăsat să se înţeleagă că măsura a fost luată "pentru a elimina orice moft sau orgoliu din partea vreuneia dintre părţi".

Candidaturi pe sondaje

Cornel Popa a mai spus că protocolul care va fi încheiat la nivel central între PNL şi PSD nu va împiedica cu nimic buna funcţionare a alianţei PNL-UDMR existente în plan local la nivelul judeţului Bihor. "Protocolul cadru nu exclude alte alianţe, decât cu PDL", a declarat Popa.

În ceea ce priveşte înţelegerea făcută cu social-democraţii bihoreni, senatorul a afirmat că viitorii candidaţi la alegerile locale ai alianţei PNL-PSD vor fi aleşi pe baza cifrelor din sondajele de opinie. "Va trebui să discutăm la rece şi să vedem cine are şanse mai mari, pentru că în politică trebuie să îl alegi pe cel câştigător", a spus senatorul.

Bolojan pentru Primărie

Conform înţelegerii făcute, în cazul în care unul dintre partenerii alianţei câştigă postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, respectiv cel de primar de Oradea, unul dintre posturile de vicepreşedinte, respectiv viceprimar va reveni partenerului de alianţă.

"În ceea ce priveşte candidatul la Primărie, Ilie Bolojan nu va avea probleme. Va fi mai mult decât firesc ca cele două formaţiuni să susţină acest candidat. Pentru Consiliul Judeţean nu ştiu să spun deocamdată un nume", a declarat Popa.

Senatorul de Bihor a mai spus că alianţa PNL-PSD a fost aprobată de Delegaţia Permanentă a filialei cu unanimitate de voturi.