Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost arestat preventiv 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de 1,25 milioane de lei în portbagajul mașinii sale de serviciu.

În premieră, procurorii DNA au făcut publice și imaginile video din timpul flagrantului, care arată cum politicianul a susținut că în geanta din portbagaj sunt economiile sale.

Baronul PSD se relaxa la pescuit când a avut întâlnirea cu omul de afaceri Emil Savin, supranumit „Farmazon”, care a fost pe vremuri un om de casă al lui Buzatu.

Una dintre firmele controlate de Savin, Soragmin, a asfaltat două loturi ale drumului Bârlad-Codăiești, pentru care președintele CJ Vaslui a cerut o șpagă de 10%.

Imaginile video făcute publice de DNA îi arată pe Buzatu și pe Savin cum merg spre mașini, iar omul de afaceri scoate o geantă pe care i-o dă politicianului. Savin avea asupra lui tehnică de înregistrare, așa că oamenii legii știu și ce au vorbit.

„Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie”, a spus Buzatu după ce a luat geanta, potrivit stenogramelor publicate de G4media.ro.

Ulterior, pe un drum județean pe jumătate asfaltat, președintele CJ Vaslui a fost oprit ca în filme: mașini ale anchetatorilor au blocat autoturismul lui Buzatu și în față, și în spate, iar apoi acesta a fost scos din autoturism.

Întrebat câți bani are în mașină, PSD-istul a refuzat să spună, zicând chiar că nu este obligat să declare asta:

Polițist: "- Vă rog să ne spuneți ce se află în geantă."
Dumitru Buzatu: "- Bani."
Polițist: "- Și ce reprezintă acea sumă?"
Dumitru Buzatu: "- Sunt banii mei."
Polițist: "- Ce sumă se află în acea geantă?"
Dumitru Buzatu: "- Nu contează, vă rog să-i vedeți."
Polițist: "- Păi, dacă sunt ai dumneavoastră, ar trebui să știți."
Dumitru Buzatu: "- Știu, dar nu sunt obligat să vă spun."
Polițist: "- Din ce provine acea sumă?"
Dumitru Buzatu: "- Sunt economiile mele."

Anchetatorii au deschis apoi geanta, au scos teancurile de bani în bancnote de câte 500 de lei și au început să le numere. Așa s-a aflat că „economiile” lui Buzatu erau nu mai puțin de 1,25 milioane lei, în 25 de teancuri. Banii au fost fotografiați, iar seriile bancnotelor au fost confruntate cu cele din evidența DNA, dovedindu-se astfel că banii erau din fondul de flagrant al procurorilor anticorupție.

Președintele CJ Vaslui a fost arestat 30 de zile, pentru luare de mită și trafic de influență.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!