După federaţia de handbal, şi Federaţia Română de Baschet a luat, marţi, o decizie finală în ceea ce priveşte încheierea sezonului competiţional 2019-2020. Astfel, potrivit informării aduse cluburilor, "Consiliul Director al FRB a constatat imposibilitatea continuării Ligii Naţionale de baschet (masculin şi feminin) şi a Ligii I – ediţia 2019-2020".

Diriguitorii baschetului românesc au stabilit, în acest sens, anularea competiţiilor amintite cu clasamentele în vigoare la data de 8 martie 2020, fără decernarea titlului de campioană naţională.

"Prezenta decizie intră în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din Liga Naţională de baschet masculin, Liga Naţională de baschet feminin şi Liga I, posibilitatea de a-şi rezolva în următoarele 72 de ore toate aspectele organizatorice", după cum se mai precizează în informarea remisă cluburilor de către Federaţie.

Clubul CSM Oradea precizează şi faptul că, în aceeaşi informare, Consiliul Director al FRB a recomandat tuturor cluburilor participante în Liga Naţională şi Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanţii la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

Astfel, sezonul competiţional 2019-2020 în baschetul românesc a luat sfârşit, iar sportivii şi antrenorii pot intra în vacanţă în mod oficial.

Reamintim că la momentul opririi sezonului baschetbalistic din România, CSM CSU Oradea, care este şi campioana naţională en-tire, a avut un bilanţ general de 15-3, situându-se pe prima poziţie, la egalitate de puncte, 33, cu rivala U-BT Cluj-Napoca.