Lucrările la Podul Dragoş Vodă ar putea fi reluate în curând. "Nu ar fi exclus să reluăm lucrările încă din acest an. Interesul nostul este să terminăm podul, pentru că anul viitor vor începe lucrările la viitorul drum din strada Ecaterina Teodoroiu şi nu vrem ca maşinile de mare tonaj să aglomereze şi mai mult traficul din Bulevardul Magheru", a declarat miercuri primarul Ilie Bolojan.

Afirmaţia edilului este cu atât mai suprinzătoare cu cât la începutul lunii iulie conducerea municipalităţii a diminuat bugetul de investiţii cu circa 2,5 milioane euro şi a tăiat de la finanţare inclusiv lucrările la pod, pentru a putea aloca fonduri către societatea Electrocentrale care avea poprire de conturi.

În pregătirea reluării lucrărilor, Consiliul Local a aprobat în şedinţa de miercuri indicatorii tehnico-economici ai investiţiei, potrivit cărora costurile totale ale lucrării ar putea ajunge la 1,5 milioane euro. Pentru finalizarea construcţiei, experţii contractaţi de municipalitate, Lupea Proiectare şi Construcţii SRL, au ales varianta continuării lucrărilor cu păstrarea tablierului executat şi lansat în amplasament, considerată mai ieftină.

"Costurile lucrărilor nu trebuie să depăşească această sumă, dar nu înseamnă că se va şi ajunge aici. Acum avem două posibilităţi: să continuăm lucrările cu firma Construcţii Bihor sau să le scoatem la licitaţie. Deocamdată rămâne de văzut", a spus primarul.

Municipalitatea a preluat podul Dragoş Vodă de la firma Macio în luna martie, în baza contractului încheiat în 2009 ca urmare a faptului că investitorul a depăşit termenul de predare a lucrărilor stabilit pentru noiembrie 2011. Potrivit înţelegerii, italianii se obligau să realizeze podul în schimbul închirierii de la Primărie, pe 15 ani, a 6.900 mp în zona străzii Făcliei pentru a pune în operă două proiecte europene în valoare de 8 milioane euro, cuprinzând facilităţi de cazare şi relaxare.