Clădirea noului ambulatoriu pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Avram Iancu, construită de municipalitatea orădeană în strada Braşovului, este în fază de finalizare şi urmează să fie predată înainte de termenul limită din luna august.

Mai au de pus podelele...

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de Primărie pe 26 august 2019 cu un termen de execuţie de 12 luni, care va fi însă mult scurtat. "Lucrările sunt finalizate în proporţie de 95%, fiind în derulare montarea tarketului şi modulul termic", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Imobilul va fi pus la dispoziţia spitalului militar în baza unei înţelegeri încheiate între municipalitatea orădeană şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi perfectată printr-o hotărâre de Guvern.

Potrivit documentului, Primăria Oradea va pune la dispoziţia spitalului un ambulatoriu nou în schimbul unei suprafeţe de 2.176 metri pătraţi de teren aflate în administrarea acestuia. Pe acest amplasament municipalitatea a şi început deja construirea noii parcări supraetajate din strada Braşovului.

Un ambulatoriu nou

Noua clădire, proiectată de Tehnoproiect, va avea intrarea dinspre strada Braşovului. Construcţia va găzdui la parter cabinete medicale de diabet, ortopedie cu sală de gipsare, oftalmologie, chirurgie, dermatologie, urologie, psihiatrie, medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, pneumonie, tratament-recoltări.

La etaj vor funcţiona patru saloane cu o capacitate totală de 15 locuri, o sală de tratament şi un cabinet medical. Birourile administrative vor fi amenajate tot la etaj.

Lucrările au fost atribuite prin licitaţie asocierii firmelor Drum Asfalt şi Trameco pentru suma de 1,9 milioane lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna august a anului trecut.