Au mai rămas doar patru zile! Societatea de termoficare face apel la orădeni să îşi finalizeze până la sfârşitul acestei săptămâni lucrările de întreţinere şi reparaţii demarate la reţelele de încălzire centrală din locuinţe.

"Începând cu data de 6 octombrie, Termoficare Oradea va trece la finalizarea umplerii cu agent termic a tuturor reţelelor de distribuţie şi a instalaţiilor interioare de încălzire centrală. În consecinţă, de la această dată nu se mai acceptă solicitări de golire a instalaţiilor în vederea efectuării de modificări la instalaţiile interioare", se menţionează într-un comunicat al societăţii.

Principalul furnizor de energie termică al municipiului se pregăteşte să reia încălzirea apartamentelor în cea de-a doua parte a lunii octombrie, după finalizarea lucrărilor la reţele. Conform legii operatorii sunt obligaţi să pornească furnizarea energiei termice după trei nopţi consecutive în care media temperaturilor exterioare a coborât sub 10 grade Celsius.

Anul trecut, furnizarea agentului termic a fost reluată pe data de 4 octombrie, după care a fost întreruptă pe fondul încălzirii vremii şi a numărului mare de solicitări depuse de orădenii îngrijoraţi de costul mare al facturilor. Măsura a fost contestată de consumatorii care dimpotrivă cereau pornirea încălzirii preferând să dea banii pe facturile de întreţinere decât pe cele de medicamente.

Pentru a evita discuţiile în contradictoriu cu abonaţii serviciului de termoficare, anul acesta societatea va porni încălzirea după răcirea vremii, urmând ca abonaţii de pe fiecare racord în parte să hotărească dacă deschid sau nu ventilul de la limita de proprietate.
Dan Simai

Citiiţi pe aceeaşi temă şi articolul "Iarnă cu înfrigurare: Societatea de termoficare se pregăteşte de cel mai dificil sezon rece din ultimele două decenii"