Contractul pentru finanţarea din fonduri europene a reabilitării coridorului Nufărul-Cantemir din Oradea a fost semnat, a anunţat joi Primăria, printr-un comunicat, dar şi edilul Ilie Bolojan, pe Facebook.

"La începutul acestui an, am fost anunţaţi că am obţinut finanţarea europeană pentru reabilitarea coridorului Nufărul – Cantemir. Iată că am ajuns azi şi la momentul semnării contractului de finanţare", a scris Bolojan.

Potrivit acestuia, investiţia se ridică la circa 11 milioane euro (59,6 milioane lei) şi va schimba faţa zonei.

"Proiectul presupune reabilitarea totală a carosabilului, a trotuarelor, a liniilor de tramvai, crearea unei piste de biciclete şi a unei noi zone pietonale, cu spaţii verzi şi amenajări peisagistice - practic tot ce se află în partea dreaptă a liniei de tramvai cum se iese spre Felix", a transmis Bolojan.

În urma implementării proiectului, municipalitatea speră să scadă emisiile de dioxid de carbon prin creşterea numărului de pietoni şi biciclişti, precum şi îmbunătăţirea circulaţiei tramvaielor.

Primarul Bolojan a precizat că până în prezent, în actualul ciclu de finanţare europeană, municipalitatea a semnat 47 de contracte în valoare totală de aproape 250 milioane euro.