Primarul Ilie Bolojan a semnat marţi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Vest din Cluj Napoca, contractele de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea centrelor de cazare temporară 2 şi 3 din Oradea. Cele două centre vor funcţia în incinta fostului cămin al OTL, imobil dezafectat, ajuns în paragină.

Confom unui comunicat al Primăriei, finanţarea lucrărilor se va face prin intermediul Programului Operaţional Regional (2007-2013) - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.2 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale.

Valoarea investiţiei în Centrul de Cazare Temporară se va ridica la 3 milioane lei din care 2,4 milioane lei o reprezintă finanţările europene, în vreme ce costurile lucrărilor care se vor executa la Centrul de Cazare Temporară 3 au fost estimate la 3,5 milioane lei, din care cheltuielile eligibile se ridică la 2,8 milioane lei.

Lucrările care se vor realiza la cele două centre de cazare temporară vor consta în: amenajarea unor spaţii pentru activităţi conexe precum sala de consiliere, atelier de creaţie sau grup sanitar, refacerea instalaţiilor interioare şi implementarea unei metode alternative pentru prepararea apei calde cu ajutorul de panouri solare. Investiţia mai implică modificarea branşamentelor, refacerea finisajelor interioare şi a tâmplăriei, reabilitarea termică a construcţiei, dotarea cu mobilier şi crearea posibilităţii ca persoanele cu handicap locomotor să aibă acces la toate spaţiile de la parterul clădirii.